PODRŽITE HUMANU AKCIJU NOVOBEOGRADSKIH OSNOVACA: Dođite danas od 14 časova kod TC Idea

Danas od 14 do 17 časova, ispred tržnog centra Idea na Bežanijskoj Kosi, učenici 6/1 razreda osnovne škole „Borislav Pekić“ organizuju humanitaru akciju prikupljanja novca za lečenje malog Filipa Bojića.

Filip je rođen u trideset drugoj nedelji trudnoće. Hitno je prebačen na Institut za majku i dete zbog respiratornog distresa i perinatalne asfiksije. U Beogradu je bio dvadeset četiri dana dana. Otpušten je kući u dobrom opštem stanju.

Kako je vreme prolazilo, porodica primećuje da Filip ne može samostalno da sedi, drži glavu… Počinje sa fizikalnim tretmanima u banjskim uslovima, gde mu se stanje znatno poboljšalo – počeo je da sedi, drži glavu, ali još uvek nije hodao.

Na klinici za rehabilitaciju „Dr Miroslav Zotović“ u Beogradu dijagnostifikovana mu je Paralysis cerebralis, cerebralna paraliza. Uz fizikalne tretmane njegovo stanje se poboljšava. Po izlasku dobija cipele sa žičanim podizačima uz pomoć kojih je i prohodao, ali nije dovoljno stabilan.

Na zadnjoj redovnoj kontroli lekari predlažu operaciju fibrotomije desne noge, kod Ruskih lekara. Zahvaljujući operaciji, Filip će biti stabilniji pri hodu i moći će da spusti nogu na pete.

Filipu su novčana sredstva potrebna za odlazak na operaciju, logopedske i defektološke tretmane, ortopedska pomagala, za rehabilitacije u banjskim uslovima, troškove smeštaja i putne troškove

Tagovi

Pročitajte još: