Pojačane kontrole tokom praznika: Saobraćajna policija posebno će obraćati pažnju na ove dve stvari

Zlatko Belencan naveo je da je prošle godine zabeleženo da je u tom periodu veliki broj vozača upravljao pod dejstvom alkohola.

Tokom prazničnih dana, saobraćajna policija kontrolisaće vozače zbog alkohola i proveravati korišćenje sigurnosnih pojaseva na prednjem, a posebno na zadnjem sedištu, izjavio je pomoćnik načelnika Uprave saobraćajne policije Zlatko Belencan.

On je rekao da će se posebno danas i i sutra vršiti kontrola vozača zbog alkohola i psihoaktivnih supstanci i naveo da je prošle godine zabeleženo da je u tom periodu veliki broj vozača upravljao pod dejstvom alkohola.

Belencan je izjavio da će se pre svega pratiti oni indikatori koji najviše utiču na bezbednost saobraćaja, a to je korišćenje sigurnosnih pojaseva na prednjem, ali s akcentom na zadnje sedište.

– Zato što je studija koju je sprovela Agencija za bezbednost saobraćaja pokazala da se broj onih koriste sigurnosne pojaseve na zadnjem sedištu smanjio sa 19 na 17 procenata. Nekontrolisano kretanje tela dovodi do težih posledica nego da je putnik na zadnjem sedištu koristio sigurnosni pojas – rekao je on.

Belencan je naveo da je za prvih pet dana sprovođenja međunarodne akcije pojačane kontrole saobraćaja „Roudpol“ (Roadpol) registrovano 25.000 prekoračenja brzine, od čega je čak 70 odsto zabeleženo u naseljima.

– Zato ovom prilikom apelujemo na vozače, poštujte brzinu. Poštovanjem brzine se poštuju i drugi učesnici u saobraćaju. Sprečava se naletanje na drugo vozilo, zatim propuštaju se i pešaci na pešačkom prelazu. Zbog toga je zaista bitno da napomenem da je veći broj brzina je prekoračen u naselju – rekao je on.

Tagovi

Pročitajte još:

Akücü akumyolda.com akücü akümyoldaİnci akü 60 amper inci akü 60 amper akumyolda.comAkü yol yardım olarak akü takviye ve değişimi hzmetleri sunuyoruz. akü yol yardım İngilizce Türkçe çeviri ingilizceturkce.gen.tr ile ingilizce türkçe çeviriAlçalan burç hesaplama sitesi hesaparaclari.com hesaparaclari.comTranslate to English with translatedict.com TranslateDictTranslate Spanish to English audio with spanishenglish.comTranslate Spanish to English audio with spanishenglish.comCalculatorcafe helps to calculate loans as a loan calculator.Calculatorcafe.com
antalya bayan escort
Free Porn