POKUŠALA DA UKRADE TELEVIZOR PA BEŽEĆI GREBALA RADNICU: Podignuta optužnica za razbojničku krađu na Novom Beogradu

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je sudu optužnicu protiv okrivljene R.S. (35) zbog sumnje da je izvršila krivično delo razbojnička krađa.

Osumnjičenoj se stavlja na teret da je u decembru 2021. godine, na Novom Beogradu, u objektu „Tempo“, zajedno sa pokojnim R.D., zatečena u krađi televizora. Kada je oštećena pokušala da je zaustavi, ona je više puta ubola noktima u šaku i nanela joj lake povrede.

– Ona je u nameri da zadrži ukradenu stvar upotrebila silu protiv oštećene, na taj način što je sa prodajnog rafa oduzela televizor, vrednosti 67.990,00 dinara koji je stavila u potrošačka kolica. Kada joj je upućen odgovarajući znak, kolicima je prošla pored naplatne kase, neplativši predmetni televizor – navodi se u saopštenju tužilaštva.

Kada je to videla oštećena, krenula je za njomi sustigla je u trenutku kada je napuštala objekat.

– Uhvatila je ispod ruke, kada ju je okrivljena više puta ubola noktima u predelu šake i time joj nanela laku telesnu povredu – dodaje se.

Treće osnovno tužilaštvo je predložilo sudu da okrivljenu oglasi krivom i za navedeno krivično delo izrekne kaznu u skladu sa zakonom.

Kurir.rs

Tagovi

Pročitajte još: