Polufinale: Novi Beograd favorit, neizvesno na Dorćolu

Plej-of Superlige ulazi u završnu fazu. U subotu 22. aprila biće odrigrani prvi susreti polufinala koje se igra na dve pobede. Oba meča biće odigrana u Beogradu. Aktuelni prvak, Novi Beograd je apsolutni favorit protiv Partizana. Meč se igra na bazenu „Vlaho Bata Orlić“ u 19.45. U drugom, neizvesnijem susretu Crvena zvezda će na Dorćolu dočekati Radnički, susret je od 20 časova.

Crvena zvezda ove sezone ima bolji odnos sa Radničkim. Posle poraza u Regionalnoj ligi u Kragujevcu i remiju u duelu za bodove u Beogradu, crveno-beli su trijumfovali u polufinalu Kupa Srbije i ligaškom delu nacionalnog prvenstva.

„Bićemo bez odličnog centra Vukićevića i o tome ne razmišljamo. Moramo da se oslonimo na dobru atmosferu, veliku želju za pobedom. Ukoliko bi uspeli da se plasiramo u finale plej-ofa imali bi zaokruženu sezonu na pravi način. Cenimo Radnički, reč je o učesniku Evrolige koji je imao dosta zahtevnih mečeva. Imali smo bolje rezultate ove godine ali to ništa ne znači. Sigurno je da ćemo dati sve od sebe, raduje me angažovanje na treninzima i utakmicama“ kaže trener Crvene zvezde Aleksandar Filipović.

Na drugoj strani Radnički je spreman za veliku borbu i optimistički dočekuje polufinale.

„Očekujemo pobedu u prvom meču. To bi nam dosta značilo pred revanš u Kragujevcu i za sam prolaz u narednu rundu. U poslednje vreme nemamo baš najbolje ishode sa Zvezdom. Jednostavno, rezultati su pratili našu formu, koja je bila najbolja na početku sezone, a potom opadala. Zvezda je izuzetno kvalitetna i borbena ekipa, u svakoj utakmici, daju sve od sebe. Imaju individualni kvalitet i dobre šutere, a najveća prednost su im fizička snaga i dva odlična centra, koja su nam zadavala dosta muka. Pokušaćemo da zaustavimo te njihove sidraše i tako olakšamo sebi utakmicu. Moramo igrati ozbiljno, plivački posvećeno, jer je to kvalitet više koji imamo u odnosu na njih“ kaže Aleksa Ukropina, sjajni strelac Radničkog.

Na Novom Beogradu domaćin nema nikakav drugi izbor osim pobede:

„Protivnik nam je dobro poznat. Partizan je veliki klub, sa izuzetnom bogatom tradicijom i zato uvek zahteva pojačan respket i dodatan oprez“, rekao je na konferenciji za medije pomoćni trener Novog Beograda Đorđe Filipović i potom dodao:

„Mnogo puta smo se sa njima sastajali ove sezone i protiv njih nije lako igrati. Reč je o veoma mladoj i poletnoj ekipi, koja forsira brz vaterpolo sa odličnom igrom u tranziciji. Imaju nekoliko veoma mladih i izuteno perspektivnih igrača koji je i te kako skreću pažnju na sebe. Prethodnih dana imali smo pojačan intezitet rada na treninzima i želim da pohvalim igrače koji su imali odličan pristup. Nadam se da ćemo taj dobar rad valorizovati i kroz dobre rezultate u finišu sezone“.

U Partizanu su zadovoljni plasmanom u polufinale, posle dramatičnih susreta sa Šapcem:

„Produžili smo sezonu, za mladi sastav je svaka ovakva utakmica dobro došla. Ne treba da pričamo o Novom Beogradu koji je u igri za evropsku titulu. Za nas su ove utakmice najlakše, izazov za igrače da se provere protiv asova i da učine sve da utakmicu u kojoj se favorit zna, učine zanimljivom“ rekao je trener Partizana, Miloš Korolija.

 

Tagovi

Pročitajte još: