Ponovo počinje suđenje Jovanu Ugrenoviću: Optužen da je skrivao Milašinovića nakon ubistva Luke Žižića na Novom Beogradu

Počinje ponovljeno suđenje optuženom za skrivanje ubice Luke Žižića 2022.


U Višem sudu u Beogradu u ponedeljak počinje ponovljeno suđenje Jovanu Ugrenoviću optuženom da je skrivao osuđenog Stefana Milašinovića nakon ubistva Luke Žižića 28. aprila 2022. godine na Novom Beogradu.

Suđenje se ponavlja jer je beogradski Apelacioni sud ukinuo deo presude kojom je Ugrenović osuđen na kaznu zatvora od godinu i po dana, dok je deo presude kojim je Milašinović pravosnažno osuđen na 20 godina potvrdio.

U ponedeljak bi tužilac i odbrana trebalo da iznesu uvodna izlaganja, nakon čega će Ugrenović izneti odbranu.

 

Nedavno se policiji predao Uroš P. osumnjičeni da je Milašinoviću pomogao u skrivanju nakon ubistva.

Ugrenović je tokom prethodnog suđenja negirao krivicu navodeći da, kada je izdao vikendicu, nije znao šta je Milašinović uradio.

Milašinović je oglašen krivim jer je 28. aprilam obučen u radnički kombinezon, sa maskom na licu i kačketom, došao do kafića „Ritual“ u kom je Žižić sedeo sa prijateljima. Tamo je najpre tražio da ide do toaleta, a potom izašao napolje, prišao stolu za kojim je sedeo Žižić i ispalio najmanje sedam hitaca ka njemu.

Uspeo je da pobegne sa lica mesta, a uhapšen je 5. maja 2022. godine u kući u naselju Grdelica u Kraljevu, a skrovište mu je, kako se navodi u optužnici, obezbedio Ugrenović.

 

Tagovi

Pročitajte još: