Posle 60 godina počinje kompletna obnova poznate novobeogradske škole

DUGO očekivani radovi na kompletnoj rekonstrukciji Devete beogradske gimnazije „Mihailo Petrović Alas“ na Bulevaru maršala Tolbuhina 41 na Novom Beogradu počeli su pre nekoliko dana iznošenjem starog i dotrajalog nameštaja.

Ova ustanova će tako prvi put od osnivanja dobiti novo ruho, ali i oko 1.600 dograđenih kvadrata, čime će kapaciteti biti znatno povećani. Vrednost investicije procenjena je na 550 miliona dinara.

Reporteri „Novosti“ juče su u dvorištu ove školske ustanove zatekli majstore koji su nameštali građevinsku ogradu koja označava zvaničan početak rekonstrukcije zdanja osnovanog 1961. godine. Ovu ustanovu trenutno pohađa oko 1.000 učenika raspoređenih u 32 odeljenja.

– Zavšena je školska godina, deca više nisu u školi tako da se u Devetoj gimnaziji započelo sa selidbom starog nameštaja, a uskoro će krenuti i njeno uređenje – ističe za „Novosti“ gradski Sekretar za obrazovanje Slavko Gak.

– Posle uređenja Zemunske gimnazije, koja je završena prošle godine, ovo je sledeća najveća investicija u obrazovne ustanove u prestonici u proteklih nekoliko godina. Rekonstrukcijom je obuhvaćeno kompletno sređivanje objekta spolja i iznutra.

Đaci ove ustanove dobiće najsavremenije uslove rada po svim evropskim standardima. Radovi na Devetoj gimnaziji trebali su da počnu početkom februara 2021, ali je sve odloženo za kraj školske 2022. godine.

Biće proširena postojeća fiskulturna sala sa vežbaonicima, zatim ugrađen lift za invalide, a kabineti i učionice opremljeni novim, savremenim nameštajem i nastavnim sredstvima. Kompletnu projektno-tehničku dokumetaciju Grad je uradio preko svojih sekretarijata.

UČENICI RAŠTRKANI

DOK budu trajali radovi na rekonstrukciji Devete gimnazije, oko 1.100 učenika ove škole biće raspoređeno po drugim objektima na Novom Beogradu. Tako će po smenama ići u škole „Nadežda Petrović“, „Marko Orešković“, „Đuro Strugar“ i „Ratko Mitrović“.

novosti

Tagovi

Pročitajte još:

Free Porn