(VIDEO) Poslednji nelegalni splav sa Novobeogradskog keja odlazi danas

Na 28 mesta biće vraćeni objekti koji su prošli licitaciju, ali pre toga trebalo bi da im se dovedu voda i struja

Od stotinak splavova koliko ih je bilo na Savskom šetalištu skoro da više nema ni jedan. Jer, poslednji objekat na vodi trebalo bi da bude uklonjen danas. Juče je o ovoj akciji, na kojoj je insistirao gotovo prethodne dve godine, govorio Aleksandar Šapić, predsednik Privremenog organa grada. On je rekao, a prenosi Tanjug, da je akcija uklanjanja nelegalnih splavova na Savskom šetalištu uspešno završena.

– Ostao je još jedan splav od 105 ili 107 jer je bilo nekih objekata koje ne znamo ni kako da ih definišemo. Do sada smo uklonili 71 splav, plus dva stabilna objekta koji su utvrđeni kao splavovi – rekao je Šapić.

On je na konferenciji za medije podsetio da je grad 2021. popisao nelegalne splavove, posle čega su pokrenuti konkurs i licitacija za pozicije koje su iscrtane u skladu sa ekološkim, bezbednosnim i urbanističkim standardima.

– Na ovom potezu od oko tri kilometra imaćemo 28 mesta za splavove. Danas se splavovi ne nalaze na svojim pozicijama, zato što moramo da im obezbedimo vodu i struju. Još čekamo Upravni sud da nam kaže na koji način to možemo da uradimo, ali ono što je najvažnije jeste da je krenulo čišćenje obale – istakao je Šapić.

On je rekao da kada ti radovi budu bili gotovi počeće druga faza – obezbeđivanje infrastrukture i izrada projekta za uređenje čitavog Savskog šetališta.

– Ono što je pre tri godine delovalo kao nemoguća misija sada je urađeno, ali ovo nije kraj. Kraj će biti onog momenta kada celo ovo šetalište bude čisto i uredno. Svi splavovi imaće prečišćivače otpadnih voda, svako će imati svoj priključak za vodu i struju. Nijedan neće biti diskoteka jer ovo je rezidencijalni deo i ovde ne mogu noću da rade klubovi i ugrožavaju ljude – naglasio je Šapić i najavio da će krenuti i uklanjanje onih splavova koji nemaju osnovu da budu na lokacijama u delu Savskog keja od Brankovog mosta do Ušća.

– Očekujem da ćemo sada daleko lakše i sa mnogo manje muke krenuti u čišćenje ovog drugog dela od Brankovog mosta ka Ušću – rekao je Šapić.

Dodao je da će u delu prekoputa Ratnog ostrva biti noćnih klubova jer to nije rezidencijalna zona, dok od Brankovog mosta do Ušća neće biti splavova.

On je rekao da su u toku uklanjanja splavova u jednom od njih nađeni Molotovljev koktel i puška.

Tagovi

Pročitajte još:

Akücü akumyolda.com akücü akümyoldaİnci akü 60 amper inci akü 60 amper akumyolda.comAkü yol yardım olarak akü takviye ve değişimi hzmetleri sunuyoruz. akü yol yardım İngilizce Türkçe çeviri ingilizceturkce.gen.tr ile ingilizce türkçe çeviriAlçalan burç hesaplama sitesi hesaparaclari.com hesaparaclari.comTranslate to English with translatedict.com TranslateDictTranslate Spanish to English audio with spanishenglish.comTranslate Spanish to English audio with spanishenglish.comCalculatorcafe helps to calculate loans as a loan calculator.Calculatorcafe.com
antalya bayan escort
Free Porn