Poziv NOVOBEOGRAĐANIMA da vrate novogodišnje jelke sa busenom

Iz Javnog komunalnog preduzeća „Zelenilo – Beograd” pozivaju sugrađane koji su se povodom novogodišnjih i božićnih praznika odlučili da svoj dom ukrase jelkom sa busenom, a sada nemaju gde da je zasade, da je donesu u rasadnike koji se nalaze na lokaciji Vojvode Stepe 405 na Voždovcu ili u Marije Bursać bb u Zemunu, i to najkasnije do petka 26. januara, saopšteno je iz ovog preduzeća.

Jelke će ekipe ovog preduzeća posaditi na nekoj od javnih zelenih površina u okviru tradicionalne akciji sadnje novogodišnjih jelki.

Ovom akcijom, JKP „Zelenilo – Beograd” ukazuje na značaj vraćanja stabala jelki u prirodu, jer se tako produžava život četinara ali istovremeno i utiče na povećanje zelenih površina u prestonici. Osim toga, sadnjom će se oplemeniti prostor i ulepšati okruženje.

Sugrađani koji imaju tu mogućnost, jelku mogu posaditi i u svojim dvorištima, s tim da moraju imati na umu da će jelka u narednim godinama izrasti u visoko drvo, pa su zato u obavezi da pažljivo odaberu mesto za sadnju. Takođe, mora se voditi računa da sadnice ne budu zasađene suviše blizu objekta i nadzemnih instalacija, navodi se u saopštenju.

Tagovi

Pročitajte još: