POZNATO KAD SE UKLANJA STARI SAVSKI MOST

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić, izjavio je danas da bi, ukoliko sve bude u redu, već sledeće godine trebalo da se krene u realizaciju sklanjanja Starog savskog mosta i izgradnja novog.

Odgovarajući na pitanja novinara na redovnoj konferenciji u Starom dvoru, Šapić je naveo da u produžetku mosta treba da se gradi tunel što je, istakao je, projekat koji suštinski treba da promeni saobraćaj u Beogradu.

Naveo je da će tunel, dužine 1,8 kilometara, da spoji Višnjičku banju, Karaburmu, levu obalu Dunava, Palilulu sa Novim Beogradom i da se „ulije“ u most sa četiri trake.

„Učinićemo sve da se projekat tunela ubrza, da praktično u momentu kada bude završen most tunel barem bude na pola i da relativno brzo nakon toga imamo nešto što zaista menja Beograd“, rekao je Šapić.

To će, kako je istakao gradonačelnik, biti najveći saobraćajni projekat u poslednjih 40 godina u Beogradu.

„Ništa neće promeniti saobraćajnu sliku Beograda kao petlja na Novom Beogradu, to jest produženje Bulevara Nikole Tesle koji čitav Zemun spaja sa Novim Beogradom, novi most sa četiri trake i tunel u koji ulazite u jednom, a izlazite u potpuno drugi deo grada, da ne pričam o zagađenju i gužvama u saobraćaju koji će da budu manji“, rekao je Šapić.

Gradonačelnik je ponovio da ga ne zanima šta će biti sa Starim savski mostom i gde će biti odnet kada bude razmontiran.

„Stvarno ne znam gde će da se nosi. Taj koji vam je rekao da može da se iseče i da se negde prebaci pitajte njega, jer je to nemoguće. Ne može da se iseče i da se prebaci, on mora ceo da se razmontira. A kad se razmontira, čelik od koga je napravljen i gvožđe, šta će s tim biti, ne znam“, rekao je Šapić.

Tagovi

Pročitajte još:

Free Porn