PRAKSA SA NOVOBEOGRADSKE OPŠTINE PRESLIKALA SE NA CEO BEOGRAD

SVA beogradska deca koja još nisu napunila 18 godina, kao i zaposleni u prestoničkim osnovnim i srednjim školama dobiće od Grada vaučere za kupovinu sportske opreme.
O ovoj ideji nedavno je govorio gradonačelnik Aleksandar Šapić, a konačnu odluku doneće odbornici na predstojećoj sednici Skupštine grada. Ne zna se još kolika će biti vrednost ovog kupona, a poklona će biti samo ako bude dovoljno novca u prestoničkoj kasi.

Kako se navodi u odluci, iznos vaučera utvrđivaće gradonačelnik svake godine, u zavisnosti od obezbeđenih sredstava, za šta je zadužen Sekretarijat za socijalnu zaštitu, dok će se organizacijom baviti Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu.
– Grad Beograd je, u želji da pored već postojećih mera populacione politike, odlučio da i na ovaj način obezbedi sredstva kojim bi obradovao najmlađe sugrađane, te u postojećoj ekonomskoj situaciji dodatno pomogao porodici sa decom, a zaposlenima izrazio zahvalnost za požrtvovanost i brigu o najmlađima – piše u dokumentu.

Vaučeri će verovatno stići kao poklon za novogodišnje praznike, a mogu ih dobiti deca koja nisu obuhvaćena vaspitno-obrazovnim programom a jedan od roditelja ima prebivalište na teritoriji prestonice, svi koji pohađaju vrtiće, osnovne i srednje škole u Beogradu, te mališani sa smetnjama u razvoju i invaliditetom koja idu na nastavu u neku od prestoničkih prosvetnih ustanova. Osim vaspitačica, nastavnika i profesora, kupone za sportsku opremu dobiće i ostali koji rade u školama – spremačice, domari, čuvari…

PRAKSA SA NOVOG BEOGRADA
GRADONAČELNIK Šapić je odlučio da praksu sa opštine Novi Beograd, gde su se uz novogodišnje paketiće deci delili i vaučeri, „preslika“ i na celu prestonicu. Kada su počele prijave krajem prošle godine, ispred Opštine je bio red ljudi, a tadašnja vrednost vaučera bila je 6.000 dinara i takođe se odnosila na kupovinu sportske opreme.

Tagovi

Pročitajte još: