Predsednik opštine Bojan Bovan, otvoriće u utorak Sportske igre mladih Novog Beograda

Predsednik Gradske opštine Novi Beograd Bojan Bovan otvoriće u utorak 27. februara, u 10 časova, u Hali sportova „Ranko Žeravica“, Sportske igre mladih.

Reč je o početku prestižne regionalne sportsko-edukativne manifestacija za đake 20 osnovnih škola na Novom Beogradu, uključujući i decu iz Specijalne škole.

Baklju prijateljstva, koja se po uzoru na Olimpijske igre, pali na startu ovog najmasovnijeg sportskog nadmetanja mladih u Evropi, Bovan će zapaliti sa atletičarkom Aleksandrijom Mitrović, članicom AK Novi Beograd, osvajačicom bronzane medalje na Evropskom prvenstvu.

Na dan otvaranja u Hali sportova, uz učešće više od 2.500 đaka, na programu su takmičenje na Zero West eko-poligonu u kom učestvuje 16 škola i finalno nadmetanje u Coca Cola kup-futsalu za dečake i devojčice 7. i 8. razredna svih škola.

Zeleni poligon je štafetnog tipa i osmišljen je tako da đaci, koji su prethodno učestvovali na eko- radionicama, vodeći loptu između čunjeva, pokupe usput otpad različitog porekla i razvrstaju ga u posebno obojene kante za reciklažu.

Sportske igre mladih je najmasovnije takmičenje mladih u Evropi koje se organizuje od 1996. godine i koje je dobilo podršku najznačajnijih međunarodnih sportskih organizacija kao i ličnosti iz sveta sporta i politike.

Pored učenika iz Srbije u tom takmičenju koje neguje duh tolerancije i zajedništva, učestvuju još i deca iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Slovenije. Svakog leta U Splitu se organizuje finale najboljih đačkih ekipa u rukometu, košarci, fudbalu, malom fudbalu, odbojci, odbojci na pesku, tenisu, stonom tenisu, atletici, između dve vatre, šahu i eko-poligonu.

Tagovi

Pročitajte još: