Predsednik opštine Novi Beograd potpisao ugovor o kupovini kuće po osnovu sporazuma o readmisiji

Predsednik Gradske opštine Novi Beograd Bojan Bovan, danas je u Palati Srbija u Beogradu, u Komesarijatu za izbeglice i migracije, potpisao ugovor o dodeli novčanih sredstava za poboljšanje uslova stanovanja povratnika po osnovu sporazuma o readmisiji.

Foto:novibeograd.rs

Pored Gradske opštine Novi Beograd, na osnovu Javnog poziva jedinicama lokalne samouprave, sredstva Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju (GIZ) posredstvom Komesarijata, dobili su još gradovi Novi Sad, Zrenjanin, Bor, Kikinda, Kraljevo i Subotica, kao i opštine Kula, Surdulica i GO Obrenovac.

Kako je rečeno prilikom svečanog potpisivanja, po osnovu današnjih ugovora, biće zbrinuto ukupno 15 porodica koje su izrazile želju da se iz inostranstva vrate u Srbiju.

Opština Novi Beograd dobila je 1. 509. 640 dinara za kupovinu seoske kuće sa okućnicom, za jednu porodicu povratnika, nakon konkursa koji će raspisati. Za dodelu ovakvog vida pomoći, opštini se prethodno obraćalo nekoliko porodica.

Foto:novibeograd.rs

U ime Komesarijata ugovore je potpisala v. d. direktora komesara za izbeglice i migracije Nataša Stanisavljević, a u ime GIZ, Danijela Funke direktorka te organizacije u Srbiji.

Tagovi

Pročitajte još:

Free Porn