PREDSEDNIK OPŠTINE NOVI BEOGRAD: Uvek ćemo podržati talentovanu decu

Foto: go novi beograd
Foto: go novi beograd

Gradska opština Novi Beograd podržava talentovanu decu i koristiće svaku priliku da bude pokrovitelj ili saradnik u održavanju manifestacija koje našoj deci daju priliku da svoj talenat i pokažu.

To je danas izjavio predsednik opštine Bojan Bovan, pozdravljajući đake iz 40 osnovnih škola, koji su u Hali sportova “Ranko Žeravica“ učestvovali na Republičkom takmičenju u upravljanju dronovima.

Foto: go novi beograd

Hram košarke, ovim je otvorio vrata za najmlađe željne znanja, dodao je Bovan.

On je izrazio nadu da će većina učenika uspeti da se profesionalno bavi digitalnim tehnologijama, za šta su iskazali interesovanje u ranom uzrastu.

Na finalnoj smotri nadmetalo se 160 đaka iz Subotice, Kragujevca, Smedereva, Šapca, Novog Pazara, Beograda i drugih gradova. U njihovoj pratnji bilo je i pedesetak nastavnika infortmatike.

Najviše bodova ostvario je tim Osnovne škole „Sveti Sava“ iz Smedereva. Drugo mesto pripalo je đacima škole „Kizur Ištvan“ iz Subotice, a treće je osvojila ekipa đaka Osnovne škole „Desanka Maksimović“ iz Zaječara.

Foto: go novi beograd

Takmičenje u upravljanju dronovima deo je Festivala „Znanjem sa budućnost“, koje je odobrilo Ministarstvo prosvete Republike Srbije i u zvaničnom je kalendaru takmičenja učenika osnovnih škola za ovu školsku godinu.

Osnovce, zainteresovane za robotiku, pozdravio je i pomoćnik ministra prosvete za predškolsko i osnovno obrazovanje Milan Pašić, a u ime organizatora, Rotari kluba Beograd-Čukarica, đacima se obratio Vladimir Matić.

Rotari klub Beograd-Čukarica je školama širom Srbije u protekle dve godine donirao 600 računara, 1000 mBot robota i više od 870 dronova za učenje programskih jezika skreč i pajton.

Tagovi

Pročitajte još: