Preko četiri reke i četiri mosta na putu od kuće do posla na Novom Beogradu

Ivana V. iz Omoljice kod Pančeva svakoga dana prelazi oko 38 kilometara da bi stigla na posao na Novom Beogradu. Ovaj put ne bi bio ni tako dug, ni zahtevan, da Ivana na njemu ne prelazi čak četiri mosta preko četiri reke.

Nadela, Tamiš, Dunav i Sava isprečili su se na putu od mesta u kom stanuje do Novog Beograda, gde radi. Četiri reke i četiri mosta koja treba da pređe za nju ne bi bila problem da nema beogradskih saobraćajnih gužvi.

Kako kaže, Nadela je mala rečica, zapravo sistem kanala i rečica u Banatu koji se koriste za navodnjavanje okolnog poljoprivrednog zemljišta, preko koje se nalazi mali most čiji prelazak nikada nije problem.

Izlazak iz Pančeva na putu ka Beogradu preseca reka Tamiš. Stari put Pančevo – Beograd povezan je čeličnim mostom iz 1936. godine, koji je od strateške važnosti za Pančevce jer tuda prolaze cevi koje napajaju grad pijaćom vodom i optički kablovi.

Prelazak mosta može biti posebno zadovoljstvo u letnjim mesecima kada čeličnu konstrukciju krase muškatle i drugo šareno cveće u visećim žardinjerama. Okolo rit, šaš, trska, šuma, reklo bi se prava banatska idila.

A onda polako prestaje Pančevo i počinje Beograd i saobraćaj počinje da se zgušnjava i komplikuje.

Pančevačkim ili Pupinovim – pitanje je sad

Iako kilometrima pre Pančevačkog mosta počinju beogradska prigradska naselja, prelazak Dunava preko „Pančevca“ definitivno znači da ste u Beogradu.

Pančevački most je decenijama bio jedina veza preko Dunava, a od pre 10 godina „u igri“ je i Pupinov most koji spaja Borču i Zemun.

Tagovi

Pročitajte još:

Akücü akumyolda.com akücü akümyoldaİnci akü 60 amper inci akü 60 amper akumyolda.comAkü yol yardım olarak akü takviye ve değişimi hzmetleri sunuyoruz. akü yol yardım İngilizce Türkçe çeviri ingilizceturkce.gen.tr ile ingilizce türkçe çeviriAlçalan burç hesaplama sitesi hesaparaclari.com hesaparaclari.comTranslate to English with translatedict.com TranslateDictTranslate Spanish to English audio with spanishenglish.comTranslate Spanish to English audio with spanishenglish.comCalculatorcafe helps to calculate loans as a loan calculator.Calculatorcafe.com
antalya bayan escort
Free Porn