PREPREČIO PUT PA NAPAO SLUŽBENIKE BIA NA NOVOM BEOGRADU

M. M. (39) kom je po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu juče određeno zadržavanje zbog sumnje da je izvšrio krivično delo ugrožavanje sigurnosti pripadnicima BIA i uništenje i oštećenje njihovog službenog automobila, priznao je danas na saslušanju izvršenje krivičnog dela.

– On se sumnjiči da je u Ulici Nikole Dobrovića, svojim vozilom blokirao kretanje vozila pripadnika Bezbednosno-informativne agencije, tako što je zaustavio svoje vozilo ispred vozila Bezbednosno-informativne agencije, otvorio gepek, uzeo metalnu šipku kojom je zamahnuo u pravcu ostećenog, zatim polomio levi retrovizor na vozilu Bezbednosno-informativne agencije, na koji način je ugrozio sigurnost ostećenog i pričinio štetu na vozilu – saopšteno je iz Trećeg tužilaštva.

Nakon saslušanja sa osumnjičenim tužilastvo je zaključilo sporazum o priznanju krivičnih dela, te je od strane suda presudom izrečena uslovna osuda kojom je utvrđena jedinstvena kazna zatvora od pet meseci i istovremeno određeno da se ista neće izvršiti ukoliko okrivljeni u roku proveravanja od dve godine, ne učini neko novo krivično delo.

Kurir.rs/ J. S.

Tagovi

Pročitajte još: