Prevarant priložio lažni prepis ugovora o kupoprodaji stana na Novom Beogradu: Preti mu 10 godina robije

Osumnjičeni je sebi pribavio protivpravnu imovinsku korist na štetu zakonskih naslednika pokojnice u iznosu od 3.894.829,68 dinara, kolika je tržišna vrednost stana

Javni tužilac Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu je danas podigao optužnicu protiv N. R. (42), zbog opravdane sumnje da je izvršio krivično delo prevara.

Sumnja se da je on 7. marta 2019. godine na Novom Beogradu, u službenim prostorijama Republičkog geodetskog zavoda – Službe za katastar nepokretnosti, podneo zahtev za upis nepokretnosti. Osumnjičeni je kao osnov sticanja prava svojine priložio lažni prepis ugovora o kupoprodaji jednosobnog stana na Novom Beogradu navodno zaključenog sa prethodnom vlasnicom koja je pokojna. Time je doveo u zabludu referenta Službe za katastar nepokretnosti da izda nalog za promenu titulara prava svojine, na osnovu kog je ovlašćeno lice Službe za katastar nepokretnosti donelo rešenje o upisu prava svojine na stanu u korist okrivljenog, koji je tako uknjižen kao vlasnik stana.

Osumnjičeni je time sebi pribavio protivpravnu imovinsku korist na štetu zakonskih naslednika pokojnice u iznosu od 3.894.829,68 dinara, kolika je tržišna vrednost stana.

Javni tužilac je predložio da sud okrivljenog oglasi krivim i kazni po zakonu.

Za krivično delo prevara je zaprećena kazna zatvora od 2 do 10 godina i novčana kazna.

(Telegraf.rs)

Tagovi

Pročitajte još: