Prevario muškarca na Novom Beogradu za skup telefon: Oglasio se Treće OJT

Ovaj mu uplatip pare na račun, ali telefon nije dobio

Protiv N.Z. (24) javni tužilac Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu podneo je optužni predlog zbog sumnje da je 3. juna prošle godine na Novom Beogradu izvršio krivično delo Prevara.

„U nameri da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist, doveo je oštećenog lažnim prikazivanjem činjenica u zabludu i time ga naveo da na štetu svoje imovine nešto učini, pa je, na osnovu prethodno izvršene uplate ugovorene cene od strane oštećenog Slobodana Vidovića u iznosu od 53.000,00 dinara na tekući račun okrivljenog, u skladu sa ranije postignutim dogovorom o prodaji i slanju telefona marke „Iphone 12 pro max“ oštećenom po izvršenoj uplati, nije poslao predmetni kupljeni telefon. Mesto dogovorene isporuke bilo je na Glavnu autobusku stanicu u Beogradu, gde je oštećeni trebao da preuzme kupljeni telefon“, saopštili su.

Tužilaštvo je predložilo sudu da okrivljenog oglasi krivim i da ga osudi na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i šest meseci i da mu izrekne novčanu kaznu u iznosu od 100.000,00 dinara.

 

(Telegraf.rs)

Tagovi

Pročitajte još: