Pripreme za izmeštanje „Buvljaka“ sa Novog Beograda

Pripreme za izmeštanje “Buvljaka” sa Novog Beograda su u toku, a lokacija novog otvorenog tržnog centra biće na delu postojeće pijace na Miljakovcu. Izgradnja natkrivenog objekta na Miljakovcu u kome će se nalaziti prodajne tezge trebalo bi da traje do kraja 2024. godine, kada će posle više decenija biti zatvoren postojeći “Buvljak” u Novom Beogradu. JKP “Beogradske pijace” rukovodiće novim objektom, a na realizaciji ovog projekta zajedno učestvuju i Grad Beograd i opština Rakovica. Podsećanja radi, parcela na kojoj se trenutno nalazi OTC u Novom Beogradu prodata je 2019. godine kompaniji “Kopernikus”, koja je tada najavila izgradnju poslovne kule na toj lokaciji.

Izvođenje radova na rekonstrukciji Miljakovačke pijace podrazumeva modernizaciju i sanaciju postojeće pijace, kao i natkrivanje dela pijačnog platoa šatorskom strukturom iznad pijačnih boksova i lokala. Budući kompleks prostiraće se na oko 12 000 m2, od čega će 4000 m2 pijačnog platoa biti natkriveno planiranom konstrukcijom. U okviru nove pijace “Miljakovac” planirano je postavljanje 230 tezgi/bokseva zatvorenog tipa, kao i opremanje preko 60 maloprodajnih lokala. Natkriven i osvetljen prostor omogućiće znatno duže radno vreme zakupcima u novom objektu.

Rekonstrukcija obuhvata i potpunu obnovu postojećeg prizemnog pijačnog objekta, gde su predviđene samo intervencije unutar objekta u pogledu unutrašnje organizacije. Gabarit i volumen objekta kao i namena, radovima na rekonstrukciji, ostaju nepromenjeni. Prostor pijace dobiće i veliki parking za 130 vozila, uz Varešku ulicu sa kontrolisanim pristupom.

Kako je najavljeno, izmeštanje OTC-a sa Novog Beograda neće početi dok se svi radovi na Miljakovcu ne završe, a radove izvodi kompanija Premijus iz Beograda. Predračunska vrednost rekonstrukcije Miljakovačke pijace iznosi 706 miliona dinara.

U prilogu pogledajte budući izgled pijace, kao i sveže fotografije sa gradilišta.

 

Tagovi

Pročitajte još: