Pritvor za nasilnika sa Novog Beograda: Rekao bivšoj da će je „ubiti i robijati 40 godina“

Pritvor mu je određen da ne bi uticao na svedoke i da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovio krivično delo.

Viši sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana Savi L. (21) osumnjičenom da je u jednoj kladionici na Novom Beogradu vatrenim oružjem pretio radnici kladionice-svojoj bivšoj devojci da će je ubiti, rekla je za Tanjug portparol tog suda Milica Veličković.

Pritvor mu je određen da ne bi uticao na svedoke i da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovio krivično delo.

Osumnjičeni se na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu branio ćutanjem, odnosno iskoristio je svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu u ovoj fazi postupka. Savi L. naredbom o sprovođenju istrage se na teret stavljaju krivična dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija u sticaju sa krivičnim delom ugrožavanje sigurnosti.

Sumnja se da je on 17. oktobra oko 2 časa posle ponoći došao u pratnji jednog maloletnika u kladionicu na Novom Beogradu te prišao svojoj bivšoj devojci, inače radnici kladionice, uputivši joj pretnje da će je ubiti, mašući pištoljem marke “Stezr”.

Nakon toga joj je pokazao da je okvir pištolja prazan i stavio ga za pojas, da bi iz torbice izvadio drugi pištolj marke “Astra” i ponovo joj se obratio pretnjama da će ubiti i nju i svakog ko je bude pogledao.Osumnjičeni je potom vratio i potonji pištolj u torbicu, nastavljajući da oštećenoj upućuje pretnje: “Ubiću te! Robijaću četrdeset godina i barem ću znati zašto!”, pokazujući joj da za pojasom ima zadenut pištolj.

 

(Telegraf.rs)

Tagovi

Pročitajte još: