PROFESOR SAOBRAĆAJNOG FAKULTETA O NOVOM MOSTU: Novi most preko Save potreban srpskoj prestonici

Povodom rasprave koja se u proteklom periodu vodila između vlasti i opozicije na temu novog mosta preko Save, umesto postojećeg Starog savskog mosta, profesor Saobraćajnog fakulteta u penziji Milan Vujanić kaže za Politiku da je novi most preko Save, u saobraćajnom smislu, potreban srpskoj prestonici.

„Stubovi će biti viši i širi što je važno za međunarodni plovni put i rečni saobraćaj na Savi. Takođe, čelična konstrukcija će biti tri puta šira i imaće 36 metara, a poneće dva drumska blizanca, sa po dve trake u oba smera i pešačko – biciklistickom stazom u oba smera. Zajedno sa tramvajskim šinama po sredini, to podiže saobraćajnu protočnost mosta, a koja je Beogradu neophodna u ovom trenutku”, rekao je profesor Vujanić i dodao da je važno što će novi most vizuelno podsećati na stari, sa čeličnim lukom, a nadovezujući se na prethodnu izjavu gradskog menadžera Miroslava Čučkovića.

On je dodao i da će saobraćaj na novi most dolaziti tako da se zaobilazi centar grada.

„Prilazi mostu preko tri bulevara i kružnog toka iz pravca Novog Beograda, kao i tunela kod Ekonomskog fakulteta, koji će direktno na most dovoditi saobraćaj, a bez da ulaze u centar vozila iz Višnjice, Karaburme, Zvezdare i leve obale Dunava, je pravo saobraćajno rešenje” zaključio je profesor.

Tagovi

Pročitajte još:

Free Porn
Free Porn