Progovorile komšije Marinka Rokvića, pogledajte kakvog ga pamte

Rokvić je svojim komšijama ostavio divna sećanja.

Marinko Rokvić preminuo je u subotu nakon borbe sa opakom bolešću, a njegove komšije sa Novog Beograda, gde je živeo oko trideset godina pre preseljenja u luksuzni dom na Košutnjaku, imaju samo reči hvale.

On je u ovom delu grada proveo veći deo života, a na ovom mestu su odrasli i njegovi sinovi Nikola i Marko. Njegove komšije za Kurir pokazale su i klupicu na kojoj je Marinko voleo da sedi i da provodi svoje slobodno vreme razgovarajući sa ljudima, koje je voleo i cenio, a koji za njega imaju samo reči hvale.

“Marinko je legenda. Trideset godina smo živeli ovde u zgradi, pričali, družili se, šetali… Ne mogu da shvatim da čoveka više nema, on je izuzetno zdravo živeo, bio je sportista. Nije pio, pušio, to svakog čoveka treba da zabrine. Volim sve njegove pesme, a najdraža mi je “Svađalice moja mala”, jer sam često pevao tu pesmu mojoj supruzi”, rekao je Simo Cumbo, nekadašnji Rokvićev komšija.

Još jedan Marinkov komšija prisetila se događaja kada se pevač preselio u zgradu, u Bloku 44 na Novom Beogradu.

“Prilikom useljenja ovde u zgradu i adaptacije stana on je angažovao ženu, koja je ispred svakog stana ostavljala mokar otirač i koja je čistila celu zgradu. On je sve ovo zelenilo zasadio, veoma je vodio računa o svemu. Nije nijednom prošao a da se nije javio”, završava tužni komšija.

Marinko će biti sahranjen u četvrtak na Novom bežanijskom groblju. Opelo počinje u 14.30 sati.

Izvor/Foto: Mondo/Marinko Rokvic instagram

Tagovi

Pročitajte još:

Free Porn