Promocija Nacionalnog modela dualnog obrazovanja na Novom Beogradu

Gradska opština Novi Beograd bila je u sredu, 26. aprila, domaćin promocije Nacionalnog modela dualnog obrazovanja i Nacionalnog okvira kvalifikacija, koje sprovodi Kancelarija za dualno obrazovanje i Centar za edukaciju omladine Beograda.

Učesnike tribine na kojoj se govorilo o modelu obrazovanja koje će đacima srednjih škola i studentima, po završetku školovanja, omogućiti najjednostavniji put do zaposlenja, pozdravio je predsednik opštine Bojan Bovan.

Foto: novibeograd.rs

On je istakao da je prednost Novog Beograda u činjenici da na toj teritoriji posluje veliki broj privrednih preduzeća različitog spektra, te da očekuje da će đaci i studenti koji se budu školovali po dualnom modelu, imati priliku da to znanje primenjuju upravo na terirotiji ove gradske opštine.

O prednostima dualnog obrazovanja govorili su prof. dr Gabrijela Grujić, direktorka Kancelarije za dualno obrazovanje, Ana Grčić student prorektor Univerziteta u Beogradu, kao i predstavnici studentskih organizacija Fakulteta organizacionih nauka, Mašinskog, Matematičkog, Filozofskog i Fizičkog fakulteta, koji su govorili o povezivanju i saradnji privrede sa visokoškolskim ustanovama.

Tagovi

Pročitajte još: