Proširenje kolovoza i izgradnja novih parking-mesta na Novom Beogradu

Od Ulice omladinskih brigada do Narodnih heroja počeli su radovi na desnoj kolovoznoj traci u smeru ka Bežanijskoj kosi

Raskopan put, bageri, radnici, rupe iz kojih vire kablovi, prašina i znaci koji obaveštavaju da je prolaz zabranjen, građani koji pretrčavaju preko šljunka, dok u okolnim ulicama vozila mile zbog gužve. Ovako je juče bilo u Bulevaru Zorana Đinđića, na delu od Ulice omladinskih brigada do Narodnih heroja, gde su počeli radovi na desnoj kolovoznoj traci u smeru ka Bežanijskoj kosi, zbog čega je deonica potpuno zatvorena za saobraćaj do 23. oktobra.

Na ovom potezu je u toku i izgradnja novog parking-prostora sa 51 mestom, a radnici su juče pripremali podlogu za asfaltiranje. Na ovoj deonici je urađeno i proširenje kolovoza.

Zbog radova juče je došlo do izmene trasa na tri linije gradskog prevoza. Autobusi 70 i 74 u smeru ka Bežanijskoj kosi idu kroz Bulevar Zorana Đinđića, do Omladinskih brigada, preko kružnog toka Novi Beograd, Pariske komune, Narodnih heroja, zatim opet preko Bulevara Zorana Đinđića i dalje redovno. Linija 612 u smeru ka naselju Nova Galenika saobraćaće kroz Bulevar Mihajla Pupina, Pariske komune, Narodnih heroja, do Bulevara Zorana Đinđića i dalje redovno. Sve tri linije u smeru ka gradu ići će redovnom trasom.

Na deonici između Ulice narodnih heroja i Studentske u Bulevaru Zorana Đinđića je, kako su naveli iz Javnog komunalnog preduzeća „Beograd put”, u toku izgradnja još jednog novog parkinga sa 51 mestom.

– Slede potom pripremni radovi na proširenju kolovoza ove deonice radi dodavanja treće saobraćajne trake. Po završetku radova na ove dve deonice u smeru ka Ulici Tošin bunar sledi proširenje kolovoza u suprotnom smeru – ka Ulici Milentija Popovića – najavilo je ovo javno preduzeće.

Tagovi

Pročitajte još: