PRVI ČOVEK NOVOBEOGRADSKIH TRAKTORISTA: Ciljevi IMT su afirmacija mladih igrača i plasman u Superligu! Odbio sam ponudu za Lukovića od 600.000 evra

Ništa ne može preko noći. Potrebno je mnogo rada, ulaganja i vizije kada se planiraju uspesi. Pre pet I po godin, krenuo je uspon IMT, kluba sa tradicijom na beogradskim terenima. Taj napredak je vezan za dolazak gazde, koji je sa saradnicima zacrtao plan.

U ekskluzivnom razgovoru za MaxBet sport Rade Dunjić, prvi čovek “traktorista”, otkrio je formulu uspeha, šta je važno da se dodje do cilja, šta treba da se učini da bi se kraj hale u Novom Beogradu afirmisali mnogi igraci, da zbog ekstra talenata na utakmice dolaze brojni evropski skauti i kako je odoleo ekstra ponudi za bisera ekipe.

– U suštini smo zadovoljni jesenjom sezonom. Nalazimo se na prvom mestu, što je vredan rezultat, imamo šest bodova prednosti u odnosu na Grafičar i Železničar iz Pančeva. Od mog dolaska filozofija je jasna – da se dođe do elitnog ranga i afirmišu igrači. Tu misiju nastavljamo na proleće – kaže Dunjić.

Pojedini igrači su pokazali veliki potencijal.

– Svi se raspituju za Lukovića, Savića, Radočaja i Glišića, koji je igrač Crvene zvezde kod nas na pozajmici. Jasno je da u utakmicama  sa jakim rivalima nije lako da se pobeđuje. Mi smo složna porodica i svako daje maksimum.

SPECIJALISTI ZA DERBIJE

Popularni “traktoristi” su se specijalizovali za derbije.

– U svaki mečc se ulazi sa ciljem da se upišu tri boda. Zna se šta se traži od momaka, a poseban kvalitet donose iskusni asovi: Alen Stevanović, Uroš Ćosić, Stefan Stefanović i Marko Blažić. Oni su naši treneri na terenu.

Važno je da postoji sistem rada, a uloge su podeljene.

– Za skauting je zadužen sportski direktor Predrag Govedarica, koji od prošle godine, veoma stručno i temeljno, obavlja svoj posao. Tokom igračke karijere je bio jedan od najboljih stranih igrača u Kazahstanu, tako da ima odlične procene kada biramo momke za tim.

Na sceni je dosta igrača za koje se interesuju iz inostranstva, a jedna ekstra ponuda je bila na stolu.

– Poznati menadzer Nenad Jestrović je našao ekipu koja je bila spremna da za Lukovića izdvoji čak 600.000 evra. Dobro smo izvagali, a onda odbili, smatrajući da igrač treba da ima drugi put. Zovu me, takođe, za Čarla Šedrika iz Nigerije, koji igra za omladince i Čukaričkom je dao četiri gola. Klubovi se interesuju i za Veljka Kijevčanina i golmana Milorada Kojića.

Standardna ekipa ostaje na proleće.

– Naša najveća pobeda je što ostajemo u istom sastavu i da niko ne odlazi. Momci su zadovoljni, a tokom pauze radili su individualno sa trenerom Goranom Obrenovićem.

CRVENI DRES KAO ODSKOČNA DASKA

Ogromno poverenje ima u šefa stručnog štaba.

– Biram posvećene, a takav je Zoran Vasiljevic. Dve godine sam pokušavao da sklopimo saradnju. Ozbiljan je strućnjak i pedagog. Ne pripada ovom rangu, kao i mnogi naši igrači, ali se nadamo istorijskom plasmanu u Superligu I to u godini kada ćemo da proslavimo 70. godina postojanja. Kod nas su radili i uspeli: Srđan Blagojević, Dušan Đorđević, Boris Savić, Goran Vuković, Nebojsa Jandrić i Bojan Krulj.

Mnogim igračima je crveni dres bio odskočna daska u karijeri.

– Plan je takav i ovde su afirmisani Stefan Kovač, Vladimir Lučić, Nikola Glišić, Filip Damjanović, Aleksandar Mesarović, Nikola Kuveljćc, Luka Zorić, Đorđe Petrović, Marko Rakonjac, Nikola Terzić, Marko Sarić, Novak Mićović, Martin Novaković i Milan Ilić.

Dosta se ulaže u infrastrukturu, koja je potrebna za elitni rang.

– Radimo na stvaranju uslova, a najviše bih voleo da igramo kod nas na Novom Beogradu. Mi smo najuspešniji kolektiv najvece gradske opstine na Balkanu i trenutno nastupamo na Bežaniji. Videćemo u narednom periodu, imamo pozive prijatelja za druge stadione. Najvaznije je da ostanemo na vrhu – poručio je Rade Dunjić na kraju razgovora za MaxBet sport.

Tagovi

Pročitajte još:

Free Porn