Radojičić: Beograd je centar evropskog vaterpola i domaćin finalnog turnira vaterpolo Lige šampiona

Beograd će biti domaćin finalnog turnira vaterpolo Lige šampiona koji će se održati od 3. do 5. juna na bazenu Sportskog centra „11 april” na Novom Beogradu, najavio je gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić, koji je i predsednik Organizacionog odbora ovog značajnog sportskog događaja.

Radojičić je na konferenciji za novinare u Starom dvoru podsetio da je Beograd mnogo puta do sada bio sjajan domaćin i uspešno organizovao velika takmičenja u različitim sportovima.

– To ga je i kvalifikovalo da i ovaj put dobije organizaciju ovako značajnog takmičenja. Osam najboljih ekipa koje su se kvalifikovale takmičiće se u Beogradu od 3. do 5. juna i iskreno se nadam da ćemo uživati u njihovoj igri. Velika je čast što je Beograd uspeo da dobije organizaciju ovog takmičenja, s obzirom na to da su u konkurenciji bili značajni gradovi kao što su Budimpešta, Barselona, Atina i Dubrovnik – rekao je gradonačelnik.

On je dodao da će se, nažalost, ove godine takmičenja održati bez publike, ali da se nada da će naredne dve godine gledaoci moći da uživaju u nadmetanju najboljih vaterpolista.

– Izuzetno mi je važno da se ovakvi događaji organizuju u Beogradu zbog dalje popularizacije sporta, jer živimo u vremenima kada mlade ljude sve češće moramo da podsećamo na značaj sporta. U procesu zdravog odrastanja sport ima i te kako važnu ulogu, ali ništa manje nije važno stvaranje sportskog i takmičarskog duha. Ovakva velika takmičenja su važna za Beograd jer ponovo prikazuju naš grad kao dobrog domaćina, a Beograđane kao gostoprimljive ljude. Nadam se da ćemo se i ovaj put pokazati kao dobri domaćini i prikazati naš grad u najboljem svetlu, kako bismo privukli turiste kao pre korone – naglasio je Radojičić.

Gradonačelnik je podsetio da je Beograd pre perioda korone imao godišnje povećanje broja turista između deset i dvadeset odsto.

– Nadam se da ćemo organizovanjem ovakvih sportskih događaja, kao i kongresa, dalje razvijati turizam i imati sve veći broj gostiju. Verujem da ćemo narednih godina imati prilike ne samo da uživamo u vaterpolu već i da slavimo naše pobede – rekao je Radojičić, dodajući da je organizacija ovog događaja u Beogradu još jedan primer da timski rad i u politici i u organizaciji može dati dobar rezultat.

Predstavnik Ministarstva omladine i sporta Darko Udovičić je istakao da će Beograd ove i naredne dve godine ponovo biti epicentar vaterpola Evrope i sveta.

– Velika je čast podržati spektakl koji će se održavati u Beogradu. Ministarstvo omladine i sporta, sa ministrom Vanjom Udovičićem na čelu, podržava organizovanje velikih međunarodnih događaja, što i ovog puta čini. Smatramo da je promocija vaterpola, ali i sporta uopšte potrebna Republici Srbiji i Gradu Beogradu – istakao je Udovičić.

Uveren je da će Vaterpolo savez Srbije zajedno sa Vaterpolo klubom „Novi Beograd” uspešno organizovati ovo takmičenje.

– Takođe sam siguran da će takmičari i gosti Beograda u tih sedam dana poneti lepe utiske iz naše prestonice, te da će najbolja ekipa osvojiti naslov prvaka Evrope za ovu godinu – naveo je Udovičić i podsetio na uspešnu organizaciju velikih vaterpolo takmičenja u Beogradu od 2000. godine.

Đorđe Pejčić iz VK „Novi Beograd” rekao je da će se takmičenje održati u takozvanom „medicinskom balonu”, što podrazumeva da su sve ekipe i učesnici takmičenja smešteni u izolaciju.

– Na takmičenju će učestvovati ekipe iz Italije, Nemačke, Mađarske, Francuske, Hrvatske, Španije i Grčke. Svakog dana takmičenja održaće se četiri meča koja će započinjati u 13, 15.30, 18 i 20.30 časova. Srbija ove godine nema predstavnika na završnom turniru, ali će predstavnici biti naši igrači koji igraju u drugim evropskim klubovima – istakao je Pejčić i dodao da će VK „Novi Beograd” od sledeće godine biti direktni učesnik finalnog turnira „Fajnal 8”.

Generalni sekretar Vaterpolo saveza Srbije Nemanja Marjan izrazio je zadovoljstvo što se veliki vaterpolo događaj vratio u Beograd, što, kako je naveo, pokazuje da srpski vaterpolo ima dobru reputaciju u organizaciji takmičenja.

– Nadam se da ćemo sledeće godine uz prisustvo publike uspeti da bodrimo naše vaterpoliste i da će se još neki srpski vaterpolo klub, osim VK „Novi Beograd”, pojaviti na takmičenju. Sve je ovo dobro za srpski vaterpolo, jer bez jakih klubova nema ni jake reprezentacije – naveo je Marjan.

Zahvalio je gradonačelniku koji je, kako je rekao, prihvatio odgovornu ulogu predsednika Organizacionog odbora, kao i Gradu Beogradu na pomoći u organizaciji turnira.

Član Veća opštine Novi Beograd Nemanja Đukić je u ime ove opštine izrazio veliko zadovoljstvo što je domaćin ovako velikog događaja, te je zahvalio svima koji su pomogli u organizaciji takmičenja.

Domaćin ovog evropskog takmičenja je Vaterpolo klub „Novi Beograd” u suorganizaciji sa Vaterpolo savezom Srbije, Vladom Republike Srbije i Gradom Beogradom. Ugovor sa čelnicima krovne Evropske vaterpolo organizacije LEN potpisan je na tri godine, što znači da će Beograd i naredne dve godine biti centar evropskog vaterpola.

Tagovi

Pročitajte još:

Free Porn