RODITELJI DECE IZ OVE NOVOBEOGRADSKE ŠKOLE TRAŽIĆE ODŠTETU OD AGENCIJE

RODITELJI učenika osmog razreda OŠ „Laza Kostić“ na Novom Beogradu, tražiće obeštećenje od agencije koja je organizovala trodnevnu ekskurziju njihove dece na Zlataru, ogorčeni smeštajem i hranom koji, po rečima đaka, ne zaslužuju nijednu „zvezdicu“.

Oni su odlučni i ne odustaju od svoje namere da neko snosi odgvornost za katastrofalne uslove u kojima su đaci boravili krajem prošle nedelje.

Kako smo saznali, juče ujutru je održan sastanak na kome je dogovoreno da „predstavnici Saveta roditelja osmog razreda pošalju dopis školi, a škola ageniciji da se ulaže reklamacija i traži obeštećenje“.

– Trenutno nisu bitna samo naša deca i naša škola, već je ovo problem koji postoji godinama i u drugim školama – smatraju roditelji.

– Ne odnosi se samo na ekskurzije, već i na rekreativnu nastavu, ali i smaštaj dece na sportskim pripremama. Mora se naći način da se to reši, a ne da se događaju ovakve stvari. Osim škole, treba da se uključi i nadležno ministarstvo. Kažu da se bira najjeftinija ponuda. Ako je to cena od skoro 20.000 dinara za katastrofalni smeštaj, koliko li koštaju one skuplje?

Da podsetimo, kako su „Novosti“ pisale, osmaci su na ekskurziju Zlatar – Nova Varoš krenuli u četvrtak ujutru, a vratili su se u subotu uveče. Po dolasku u hotel prve večeri bili su u šoku kada su ušli u sobe. Odmah su počeli da šalju slike roditeljima, a kad su se vratili ispričali su im svoje utiske.

Na fotografijama se vide oronuli, prljavi i zakrpljeni zidovi u sobama, flekavi dušeci, obijena i prljava tuš-kabina, hladna i neukusna hrana. Ništa manje nisu ogorčeni ni roditelji, koji za tri dana i dve noći u hotelu „Panorama“ treba da plate čak 19.850 dinara, ne računajući džeparac. U cenovniku, koji se odnosi na đačke ekskurzije, za period od 1. 10. 2021. do 15. 12. 2022. godine, navodi se da je cena za dva polupansiona 2.850 dinara.

NAJPOVOLJNIJA PONUDA

ODLUKU o izboru najpovoljnije ponude donosi Savet roditelja, koji odlučuje i o visini dnevnica za nastavnike. Nadoknade idu od nekoliko stotina dinara do 50 evra po detetu.

Osnovci mogu da putuju samo po Srbiji, učenicima drugog i trećeg razreda srednje škole na spisak je pridodata i Republika Srpska, dok je za maturante „rezervisano“ inostranstvo.

 

Tagovi

Pročitajte još:

Free Porn