Rus snimio 8 stvari koje voli u srpskoj prestonici, pa krenuo sa Novog Beograda

„Mesojedi ovo moraju da probaju“.

„Šta mi se dopada u Beogradu, prikazano u jednom minutu“, početak je video snimka Dime Ostanina, koji je pre oko mesec dana postao viralan među Rusima u Srbiji i onih koji Dimu prate.

Pregled srpske prestonice započeo je na Novom Beogradu, kod zgrade Zapadne kapije Beograda.

„Sovjetski futurizam“, prokomentarisao je.

Priznajte da nikada niste ovu zgradu posmatrali kao „sovjetsku“.

Ušao je i tamo gde baš i nije preporučljio, u uzani prostor okružen betonskim zidovima solitera, iznad koga kroz mali otvor uvire svetlost: „I to s ovakvim bunarom“, dodao je.

A onda je otišao samo malo dalje, do dugačkih lamela, takođe simbola Novog Beograda, koje je nazvao „panelke“: „Kao da sam u Peterburgu“.

Treću stvar koju je istakao su grafiti: „Ceo grad je u grafitima“.

Četvrta stvar je besplatan parking vikendom i praznikom, a peta – ruske tablice koje mogu da se vide na ulicama Beograda i Srbije, jer je vožnja sa njima u našoj zemlji dozvoljena.

Arhitektura Beograda bila mu je veoma zanimljiva, jer je šesta stvar koju je istakao njena raznolikost.“Ovde je Evropa, a ovde…“, pokazivao je s druge strane zgrade koje malo viđše podsećaju na istok.

Nahvalio je i naše policajce – dobri su i ljubazni.

Tek na osmom mestu stigao je do pljeskavica i ćevapa.

„Mesojedi ovo moraju da probaju“, napisao je i zagrizao jednu pljeskavicu.“Stvarno ti se dopadaju pljeskavica i ćevapi?“, upitala je jedna Ruskinja u komentaru.

„Oh ne, ne pljeskavica…“, još je jedan od komentara, koji je imao i drugi deo, a koji nije prikladan za tekst.

Nekome se, ipak, pljeskavica i dopala, za kuhinju je bilo komentara i da je „prava umetnost“.Bilo je raznih komentara i na račun naše zemlje, koji nisu baš u svakom slučaju bili lepi.

Ali, jedan komentar je „objasnio“.

„Ljudi, divni ljudi žive u Srbiji! Ovde je mir i oni mnogo vole decu“.

(Telegraf.rs)

Tagovi

Pročitajte još: