Sa Novog Beograda pravac u prekršaj: Evo kako vozači uspevaju da se popnu na šine na Mostu na Adi

Vozači nemaju maltene nikakve prepreke koje bi ih sprečile da uđu na deonicu mosta koja nije namenjena za motorna vozila

Ljudi uvek pronalaze alternativne načine da dođu brže do željenog cilja, iako ulaze u rizik da tako ugroze sebe i druge. Vozači katkad biraju da Most na Adi „pređu“ vozeći po tramvajskim šinama, a evo kako uspevaju da se popnu.

Pre nekoliko nedelja na instagramu je osvanuo snimak na kom se vidi crveni automobil koji punim gasom juri po tramvajskim šinama na mostu.

Identitet vozača ubrzo je utvrđen i izrečena mu je ozbiljna kazna, ali to nije jedini slučaj koji je zabeležen.

Samo nekoliko nedelja nakon što je zabeležen prvi, dogodio se i drugi incident, ali ovoga puta vozaču nije do kraja pošao za rukom poduhvat. Naime automobil dostavljača popeo se na tramvajske šine Mosta na Adi, ali mu se ubrzo zaglavila guma među šinama. Tramvaj koji je išao iza njega se zaustavio jer nije mogao da prođe. Većina putnika krenula je pešice preko mosta, dok su neki čak i pokušavali da pomognu vozaču da oslobodi automobil.

Prestupima ovakve vrste mora se stati na kraj, ali smo mi odlučili da prvo utvrdimo kako im ti „poduhvati“ polaze za rukom.

Tramvaji se na most penju iz ulice Đorđa Stanojevića. To skretanje nema prepreke koje bi zaustavile automobile u pokušaju da se popnu, tako da vozači nemaju maltene nikakve prepreke koje bi ih sprečile da uđu na deonicu mosta koja nije namenjena za motorna vozila.

Moguće je da neki vozači i ne znaju kako je ovaj put, zapravo „trnovit“, jer na mestu šina nema asfalta. Ipak, znak je jasno postavljen!

(Telegraf.rs)

Tagovi

Pročitajte još: