SAJAM SPORTA ZA OSNOVCE NA NOVOM BEOGRADU

Gradska Opština Novi Beograd, biće u sredu 25. oktobra domaćin Sajma sporta za učenike osnovnih škola, koji se organizuje u saradnji sa Sportskim savezom Beograda (SSAB), a pod pokroviteljstvom Grada Beograda – Sekretarijata za sport i omladinu.

Svečano otvaranje Sajma je u 10 časova u Hali sportova „Ranko Žeravica“.

Posetioci Sajma, a pre svega deca školskog uzrasta, moći će da se putem pokaznih veži i kroz promociju rada sportskih klubova GO Novi Beograd, informišu i odluče za sport koji će trenirati.

U 10.20 časova biće održana aktivacija – takmičenje „Budi olimpijac“, a od 10. 30 do 13 časova, na programu je predstavljanje klubova. U 12.30, biće proglašeni najuspešniji timovi iz programa „Budi olimpijac“, koji Sportski savez Beograda“ organizuje u saradnji sa Olimpijskom komitetom Srbije.

Organizatori Sajma su obezbedili prigodne nagrade za tri najuspešnije ekipe koje će predstavljati svoja odeljenja.

Sajam sporta ima za cilj uključivanje što većeg broja dece u sistem sporta, jačanje timskog duha i stimulisanje školske omladine na redovnu fizičku aktivnost. Na području Beograda, biće to deveti opštinski sportski sajam koji će se do kraja godine realizovati na teritoriji svih 17 beogradskih opština. Sajam sporta do sada je održan u Zemunu, Lazarevcu, Grockoj, Savskom vencu, Zvezdari, Starom gradu, Paliluli i Obrenovcu.

Tagovi

Pročitajte još: