Samostalna izložba slika pod nazivom “Refleksija ravni 2.0” u Blok Galeriji

Novobeograđani, pozivamo vas na otvaranje 22 samostalne izložbe slika pod nazivom “Refleksija ravni 2.0” koja će biti otvorena u petak 17. septembra 2021. godine u 20h h u Blok Galeriji (Jurija Gagarina 221, Blok 45.) i trajaće do 29. septembra.
         

Miona Marta Marković rođena je 1979. godine u Somboru. Diplomirala je 2004. na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, u klasi prof. Slobodana Đuričkovića. 2007. godine odbranila je magistraski rad kod prof. Salvatore Provino na Accademia di Belle Arti u Napulju, a 2018. doktorirala na Università Sapienza (Rim) na smeru savremene istorije umetnosti. Članica je ULUS-a od 2006. i od 2009. stiče status slobodnog umetnika. Trenutno živi i radi u Rimu i Beogradu.

       “U ciklusu slika Refleksije 2.0 autorka Miona Marta Marković dosledno gradi svoj sistem kvadratnih polja u okvirima horizontalnih i vertikalnih zakonitosti. Njena estetska misao, intelektualno odmerena i prečišćena, svela se na vizuelne šeme preciznog matematičkog jezika. Forma na slici je dinamična i razigrana, a čvrsta kompoziciona rešenja dominiraju u svim dimenzijama slikanog polja. Svaki deo njenog platna doveden je do svoje pune afirmacije.”
                                                              (Deo teksta iz kataloga – Dr. Aleksandra Popović)

Tagovi

Pročitajte još:

Free Porn