Šapić: Nakon šest godina nastavak radova na izgradnji nove autobuske stanice na Novom Beogradu

Konačno smo nakon šest godina, a godinu dana otkada sam ja na ovom mestu, raspetljali Gordijev čvor oko izgradnje nove autobuske stanice na Novom Beogradu i očekujem da se od ponedeljka nastave radovi koji su stali 2017. godine, izjavio je gradonačelnik Aleksandar Šapić.

Prema njegovim rečima, u roku od šest meseci autobuska stanica će se konačno i potpuno premestiti na Novi Beograd.

– Imali smo teških godinu dana i mnogo teških razgovora tokom kojih nije bilo nimalo lako. U jednom momentu sam im najavio, kao što sam tada obavestio i javnost, da sam čak spreman da sve ugovore raskinem i da krenemo ako treba i iz početka, ali da novih pet godina čekati nećemo. U međuvremenu se promenilo rukovodstvo BAS-a, koje je odlučilo da zauzme malo drugačiju politiku od dotadašnje, a uz pomoć kredita koji im je omogućila Vlada Republike Srbije, stekli su se i uslovi da se od ponedeljka radovi nastave. Grad Beograd još treba da uradi jednu manju saobraćajnicu unutar stanice, ali nismo mogli da krenemo sa tim radovima dok se ne dođe u tu fazu koja bi trebala da bude za tri do četiri meseca od danas, ako sve bude išlo predviđenom dinamikom – istakao je Šapić.

On je dodao da planira da u septembru obiđe radove i proveri da li idu dinamikom koja je obećana.

– Ukoliko bude tako, očekujemo da ćemo u 2024. godinu ući sa novom autobuskom stanicom u svom punom kapacitetu. Zahvaljujući završetku obilaznice oko Beograda, nova autobuska stanica dobija svoju punu svrhu, jer putnički autobusi neće više prolaziti kroz centar grada – rekao je gradonačelnik, koji je dodao da će izgradnjom nove autobuske stanice i izmeštanjem buvlje pijace, ovaj deo Novog Beograda dobiti potpuno novi izgled.

Tagovi

Pročitajte još: