ŠAPIĆ OBIŠAO GRADILIŠTE AUTOBUSKE STANICE NA NOVOM BEOGRADU: Proširićemo ulice, razmatra se uvođenje kružnih tokova

U planu je i povećavanje broja jednosmernih ulica, čime bi se bolje regulisao saobraćaj.

Predsednik Privremenog organa grada Beograda, Aleksandar Šapić, obilazi danas radove na novoj autobuskoj stanici u Bloku 42.

„Bili smo ovde pre nekih mesec dana, bio je ministar Mali i direktor BAS, pa smo obišli prolazno vreme radova. Pre 2 meseca konačno smo raspetljali Gordijev čvor i da smo uspeli konačno da uđemo u nastavak radova na autobuskoj stanici. Mi očekujemo da ćemo u januaru biti u prilici da sav autobuski saobraćaj prebacimo ovde“, rekao je Šapić.

Time će stanica biti spremna da prihvati sav saobraćaj, ali sledi još radova na staničnoj zgradi.

„Svedoci smo jedne buduće autobuske stanice koja će, kada bude gotova u punom svom kapacitetu, sa staničnom zgradom koja ce da se gradi još oko godinu i po dana, ali to neće uticati na saobraćaj, kažu da će ovo biti pored lisabonske stanice najbolja, najpraktičnija i najfunkcionalnija stanica u Evropi“

Potrebno je da se urade još dve saobraćajnice u kompleksu stanice, a uklonjena je i nasuta zemlja.

Saobraćajni planovi

Šapić je govorio i o transportnoj politici.

„Proširivaćemo ulice gde god možemo. Na Novom Beogradu nam je to najlakše“, kazao je Šapić i dodao da će u narednom periodu biti razmatrano uvođenje kružnih tokova, tamo gde je to moguće.

U planu je i povećavanje broja jednosmernih ulica, čime bi se bolje regulisao saobraćaj.

Kada je u pitanju zaustavna traka na auto-putu kroz Beograd kazao je da će ona, gde god je to moguće, postati vozna.

Smanjenje broja radnih mesta u BAS?

„Ispred BAS su dva osnovna cilja, jedan je da što pre pređemo ovde, a druga, ne manje važna stvar je da se preduzeće dobro organizuje. Mi u kući zaista pričamo o reorganizaciji, ali to nema veze s prelaskom, to ima veze s našim problemima“ rekao je direktor BAS govoreći o pitanjima otpuštanja u preduzeću.

„Tamo gde ne ostvarujemo dobre rezultate moramo se bolje organizovati“, dodao je.

Šapić je rekao da nije fer da se jedna privatna firma optužuje zbog racionalizacije koju sprovodi i rekao da će grad da pomogne koliko je to moguće da se sačuva svako radno mesto.

(Telegraf.rs)

Tagovi

Pročitajte još:

google sites unblocked funny shooter 2 unblocked yohoho paper.io unblocked unblocked games drive mad unblocked unblocked games at the school github.io unblocked unblocked io games
Akücü akumyolda.com akücü akümyoldaİnci akü 60 amper inci akü 60 amper akumyolda.comAkü yol yardım olarak akü takviye ve değişimi hzmetleri sunuyoruz. akü yol yardım İngilizce Türkçe çeviri ingilizceturkce.gen.tr ile ingilizce türkçe çeviriAlçalan burç hesaplama sitesi hesaparaclari.com hesaparaclari.comTranslate to English with translatedict.com TranslateDictTranslate Spanish to English audio with spanishenglish.comTranslate Spanish to English audio with spanishenglish.comCalculatorcafe helps to calculate loans as a loan calculator.Calculatorcafe.com
antalya bayan escort
Free Porn