SASLUŠAN SIN STAKLENOG UHAPŠEN NA NOVOM BEOGRADU: Evo kako se branio u TUŽILAŠTVU zbog NOŠENJA ORUŽJA


Potom je osumnjičeni krenuo da trči nazad ka policijskom službeniku M. M, koga je odgurnuo rukama i nastavio da trči dalje između policijskih službenika.


U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu danas su saslušani G.J. i Z.R. zbog sumnje da su neovlašćeno nosili pištolje municiju, a G.J. i jer je sprečio policijskog službenika PS Novi Beograd u vršenju poslova javne bezbednosti.

G. J. se naredbom o sprovođenju istrage na teret stavlja krivično delo Nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija u sticaju sa krivičnim delom Sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje, a Z, R. krivično delo Nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Jedan negirao, drugi priznao

G. J. je na saslušanju negirao krivicu.

Z. R. se na saslušanju priznao izvršenje krivičnog dela, ali nije želeo da odgovara na pitanja.

Nakon saslušanja, tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da osumnjičenima odredi pritvor da ne bi uticali na svedoke i da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovili krivična dela.

foto: Pritnscreen

Sumnja se da su Z. R. i G. J. došli do auto-perionice na Novom Beogradu, gde su boravili izvesno vreme sa drugim licima, da bi se, pošto je uočio policijske službenike, koji su vršili redovno patroliranje, osumnjičeni G. J. se dao u beg trčeći prema kraju perionice.

Policijski službenici su krenuli za osumnjičenim i, kad su počeli da ga sustižu, on je iz pojasa izvadio pištolj marke “glok” sa 15 komada municije, a za čije držanje i nošenje nema odobrenje nadležnog organa i odbacio ga preko ograde.

Potom je osumnjičeni krenuo da trči nazad ka policijskom službeniku M. M, koga je odgurnuo rukama i nastavio da trči dalje između policijskih službenika. Međutim, ubrzo se sapleo i pao, kada je intervencijom policijskih službenika lišen slobode.

Istovremeno Z. R, koristeći zauzetost policijskih službenika, sakrio jedan pištolj marke “CZ” sa 15 komada municije koji je prethodno doneo sa sobom, a za čije držanje i nošenje nije posedovao odobrenje nadležnog organa. Pištolj je pronađen pretragom terena.

Podsetimo, G- J. je sin Staklenog, poznatog Surčinca.

Upravo je on posumnjao da je njegov drugi sin D. (25) bio umešan u trostruko ubistvo N.Š. (42), D. Š- (75) i M.P. (80) 2019. godine, nakon čega je pucao sebi u glavu.

Tagovi

Pročitajte još: