Savet za bezbednost saobraćaja GO Novi Beograd sumirao uspešne rezultate rada u ovoj godini

Savet za bezbednost saobraćaja Gradske opštine Novi Beograd, u potpunosti je ralizovao program usvojen u martu ove godine, a manifestacije, edukativni programi i tribine koje je sproveo Savet, zaslužuju da se nađu u programu rada i naredne godine – rekao je predsenik opštine Bojan Bovan na sednici Saveta, održanoj u sredu 20. decembra u prostorijama opštine.

Savet čine predstavnici Policijske uprave Novi Beograd, JKP “ Beograd put“, zatim „Javnog preduzeća putevi“, Sekretarijata za saobraćaj Gradske uprave Beograda, Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije, „Parking servisa“, SAT „Media group“ i Saobraćajnog fakulteta u Beogradu.

Prema rečima predsednika opštine, svako je dao doprinos da aktivnosti iz oblasti bezbednosti u saobraćaju naiđu na dobar odziv i podršku građana.

On je naglasio da će naredna sednica Saveta biti već u januaru 2024. godine, kako bi se na vreme pripremile neke od aktivnosti Saveta, a zatim se osvrnuo na nekoliko akcija koje su privukle veliku pažnju učesnika i građana Novog Beograda.

U prvoj polovini maja ove godine, realizovaona je veoma posećena i zanimljiva manifestacija „Novobeogradska porodične biciklijada“. U Parku Ušće kod spomenika „Večna vatra“, sugrađani i gosti Novog Beograda učestvovali su u druženju i vožnji bicikla.

-Pored afirmacije zdravog stila života i porodčnog okupljanja, „Biciklijada“ je između ostalog bila usmerena na to da najmlađi sugrađani uz pomoć stručnjaka i svojih roditelja, na posebno postavljenim poligonima, savladaju veštinu upravljanja biciklom i nauče kako da bezbedno učestvuju u saobraćaju, pa se nadam da će se naći na programu rada i sledeće godine – rekao je Bovan.

On je podsetio da su u prostorijama Gradske opštine Novi Beograd, 26. i 27. novembra održane četiri tribine posvećene bezbednosti u saobraćaju i to tribine „Bezbednost pešaka“, „Bezbednost dece u saobraćaju“, zatim „Bezbednost korisnika javnog prevoza“ i „Bezbedbist starijih učesnika u saobraćaju“.

Predstavnici Saobraćajnog fakulteta (SF) Katedre za bezbednost saobraćaja, na početku svake tribine, predstavili su najvažnije rezultate istraživanja o saobraćajnim nezgodama različitih učesnika u saobraćaju u prethodnih pet godina.

Savet je prema rečima predsenika opštine imao odličnu saradnju i sa novobeogradskim školama.

U saradnji sa 19 osnovnih škola sa teritorije opštine, za đake drugih razreda tih škola, organizovano je zanimljivo takmičenje „Bezbedan školarac“. Finale tog takmičenja održano je 15. decembra u prostorajama opštine. Prema oceni učitelja reč je o izuzetno posećenoj vannastavnoj aktivnosti u kojoj su deca imala mogućnost da pišu, crtaju, prave makete i rešavaju kviz pitanja na temu bezbednosti u saobraćaju, a zatim da polažu test na školskom poligonu.

Učitelji su kako je rekao Bovan, predložili da se ovakvo takmičenje naredne godine organizuje i za đake trećih i četvrtih razreda, što je nabolja potvrda uspeha ovog programa.

Prema rečima predsenika opštine, izuzetno posećene bile su i tribine za vaspitače i učitelje koji su se odazvali stručnom predavanju o tome kako da decu zainteresuju za temu bezbednosti u saobraćaju i predstave im važnost te teme.

Tagovi

Pročitajte još:

Akücü akumyolda.com akücü akümyoldaİnci akü 60 amper inci akü 60 amper akumyolda.comAkü yol yardım olarak akü takviye ve değişimi hzmetleri sunuyoruz. akü yol yardım İngilizce Türkçe çeviri ingilizceturkce.gen.tr ile ingilizce türkçe çeviriAlçalan burç hesaplama sitesi hesaparaclari.com hesaparaclari.comTranslate to English with translatedict.com TranslateDictTranslate Spanish to English audio with spanishenglish.comTranslate Spanish to English audio with spanishenglish.comCalculatorcafe helps to calculate loans as a loan calculator.Calculatorcafe.com
antalya bayan escort
Free Porn