„Savski most ostaje na istom mestu“ – izgradnja sledeće godine?

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić, gostujući u Jutarnjem programu Prve TV je naglasio da kada se krene u proces uklanjanja starog mosta, postupak mora da bude izuzetno brz.

„Od momenta uklanjanja mosta, kreće da važi rok od 2 godine za završetak radova, nakon čega Beograd dobija novi most sa četiri trake, pešačke i biciklističke trake i travu sa strane“, rekao je gradonačelnik.

Objasnio je da je most finansiran od strane Vlade republike Srbije i da od toga zavisi početak radova, ali da je plan da radovi počnu sledeće godine.

Kako je naveo, u toku trajanja radova na postavljanju novog mosta, kreću radovi na bušenju tunela pored Ekonomskog fakulteta koji treba da izađe u Despota Stefana.

Između Brankovog mosta, Bulevara Mihajla Pupina i starog Brankovog mosta treba da nikne kružni tok, koji spaja Zemun i Novi Beograd.

„Ova tri projekta su najveći saobraćajni projekti u Beogradu, koji bi trebali da smanje gužvu u gradu, ali i zagađenje“, objasnio je gradonačelnik.

Ono što je takođe aktuelno jeste uvođenje Beogradskih kartica, koje bi obezbedile razne popuste i pogodnosti za Beograđane.

„Osim besplatnog ulaska na bazen, ideja nam je je da beogradska kartica bude najvredniji dokument u novčaniku“, nalasio je Šapić.

Objasnio je da će se kroz nju ostvariti sve pogodnosti koje grad nudi, kao što su besplatni ulasci na bazene ili neke druge manifestacije.

„Zahvaljujući njoj biće omogućen širok spektar popusta“, rekao je gradonačelnik.

Kako očekuje, u prvom kvartalu ove godine definisaće se kako ona treba da funkcioniše, kako se vadi, a plan je da sledeće godine Beogradska kartica potpuno oživi.

„Nakon toga ćemo pozivati građane da izvade svoju personalizovanu karticu, jer će pomoću nje imati ogromne pogodnosti“, zaključio je gradonačelnik.

Tagovi

Pročitajte još: