SAZNAJEMO! Dečak udaren na Novom Beogradu prebacuje se u kliniku u Tiršovoj, EVO U KAKVOM JE STANJU

Dečak A. K. (9), koji je teško povređen sinoć u 20.25 časova na uglu ulica Jurija Gagarina i Dušana Vukasovića Novom Beogradu kada ga je, dok je vozio bicikl, pokosio „audi“ kojim je upravljao M. M. (34), a koji je u tom trenutku imao 1.33 promila alkohola u krvi, prebacuje se iz Urgentnog centra UKC Srbije u Univerzitetsku dečiju kliniku u Tiršovoj.

Kako saznajemo, dečak, koji je sinoć primljen sa višestrukim povredama u Urgentni centar i dalje je u teškom stanju. On je intubiran i dalje je na aparatima. Kako je „Blic“ već pisao, osumnjičeni vozač je kolima velikom brzinom prošao na crveno svetlo, a zatim je udario u prednji deo drugog automobila, da bi se na kraju zakucao u dečaka.

– Jedan automobil je uredno prošao na crveno svetlo, a zatim se u njega zakucao „audi“ kojim je upravljao osumnjičeni nakon

što je prošao na crveno svetloDečak je na biciklu sačekao zeleno svetlo na semaforu i, u trenutku kada je planirao da krene da pređe ulicu, udario ga je „audi“ kojim je upravljao pijani vozač – rekao je za „Blic“ očevidac nesreće.

Kako je „Blic“ pisao, dečak je sa teškim povredama celog tela primljen na ŠOK A odeljenje Urgentnog centra.

On ima višestruke povrede, od kojih su neke opasne po život. Polomljena mu je vilica i ima problem s jetrom.

Uhapšen i suvozač

U „audiju“ koji ga je udario bili su vozač M. M. (34), suvozač S. J. (22) i jedna žena i dvoje dece.

Oni su posle sudara, kako saznajemo, napustili vozilo i pobegli. Međutim, je ubrzo pronašla vozača i uhapsila ga, kao i suvozača.

To je, posle pisanja „Blica“, potvrdio i ministar policije Ivica Dačić.

– M. M. se sumnjiči da je upravljajući vozilom „audi“ pod dejstvom alkohola u organizmu (1,33 promila) večeras oko 20,25 časova, na uglu ulica Dušana Vukasovića i Jurija Gagarina, najpre prošao na crveno svetlo semafora, izazvao saobraćajnu nezgodu sa putničkim vozilom udarivši u ovo vozilo, a potom udario i oborio desetogodišnje dete koje je stajalo na razdelnom ostrvu pored semafora. Nakon toga M. M. i S. J. su pešice pobegli. Ubrzo ih je policija pronašla i uhapsila. Dete je prevezeno u Urgentni centar sa teškim povredama. Po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni ovom tužilaštvu – rekao je Dačić.

Tagovi

Pročitajte još: