SAZNAJEMO Policajac i još dvojica saslušani u tužilaštvu zbog razbojništva na Novom Beogradu: Od biznismena uzeli 100.000 evra

Sumnja se da su Marko K. i Miloš J, po uputstvima koja su dobili od Alana N. 10. oktobra 2023. godine oko 11 sati na Novom Beogradu sačekali da oštećeni udje u zgradu u kojoj stanuje pa su mu obojica prišli i najpre ga onesposobili upotrebom biber spreja koji su mu poprskali u predeo očiju i lica, a potom su mu iz ruke istrgli kesu u kojoj se nalazio novac u iznosu od 100.000 evra.

U Višem javnom tužilašvu u Beogradu saslušani su M.K. (23) Miloš J. (24) i Alen N. (39) zbog sumnje da su 10. oktobra ove godine na Novom Beogradu od D.J. upotrebom sile oduzeli 100.000 evra.

Osumnjičeni Alan N. je detaljno izneo svoju odbranu, dok je Miloš J. negirao izvršenje krivičnog dela. Miloš K, inače policijski službenik, na saslušanju se branio ćutanjem, odnosno iskoristio je svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu.

Kako „Telegraf.rs“ saznaje, Marko K. je pripadnik Žandarmerije, Alen je zapolen kao „potrčko“, a Miloš je student.

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak da osumnjičenima Milošu J. i Marku K. odredi pritvor da ne bi uticali na svedoke i da ne bi ponovili krivično delo u kratkom vremenskom periodu, dok je Alanu N. ukinuto zadržavanje i on će se u daljem toku postupka braniti sa slobode.

Njima se na teret stavlja krivično delo razbojništvo, a Alanu N. krivično delo razbojništvo u pomaganju. Sumnja se da su Marko K. i Miloš J, po uputstvima koja su dobili od Alana N. 10. oktobra 2023. godine oko 11 sati na Novom Beogradu sačekali da oštećeni uđe u zgradu u kojoj stanuje pa su mu obojica prišli i najpre ga onesposobili upotrebom biber spreja koji su mu poprskali u predeo očiju i lica, a potom su mu iz ruke istrgli kesu u kojoj se nalazio novac u iznosu od 100.000 evra.

Osumnjičeni su krenuli da beže, a oštećeni je pokušao da zaustavi jednog od njih tako što ga je povukao za trenerku, ali ga je on udario pesnicom u glavu, nakon čega su obojica pobegla, ka mestu gde ih je čekao Alan N. u vozilu marke “Krajsler”. Pošto su se udaljili novac su naknadno podelili izmedju sebe, a deo novca je pronadjen i uz potvrdu oduzet od Alena N. Oštećeni je prethodno pomenuti novac koji se nalazio u papirnoj kesi uzeo od jednog kineskog državljanina.

(Telegraf.rs)

Tagovi

Pročitajte još: