Smislila mrežu za prevaru, navadila žene u novobeogradski TC i ojadila ih za skoro 250.000

One su joj predavale mobilne telefone i to jedan iPhone i dva Samsung Galaxy S9, te je optužena telefone predavala licu koje ih je dalje preprodavalo trećim osobama

Protiv M.N. (44) Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je optužni predlog zbog postojanja opravdane sumnje da je 2. januara 2019. godine godine izvršila krivično delo Prevara.

Ona je kako navodi tužilatvo, prevaru izvela na taj način što je u Novom Beogradu u prostoru Tržnog centra „Delta city“ dovela i održavala u zabludi lažnim prikazivanjem činjenica ljude koji su na njen nagovor uz njeno plaćanje učešća i uz uveravanje da će ona preuzeti ugovorne obaveze, zaključivale ugovore sa mobilnim operatorom VIP.

Potom su joj predavale mobilne telefone i to jedan telefon marke iPhone i dva telefona marke Samsung Galaxy S9 kao i ugovore, te je optužena telefone predavala licu koje ih je dalje preprodavalo trećim licima, dok ugovorne obaveze nije preuzela na sebe i time je stekla protivpravnu imovinsku korist u ukupnoj vrednosti od 241.200 dinara.

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je predložilo da Treći osnovni sud u Beogradu okrivljenu nakon održanog glavnog pretresa izvedenih dokaza oglasi krivom te da je osudina kaznu zatvora u trajanju od dve godine kao i na plaćanje novčane kazne u iznosu od 150.000 dinara.

(Telegraf.rs)

Tagovi

Pročitajte još: