„SPORT JE JEDINI PRAVI PUT“: Poruka iz kultnog novobeogradskog bloka: „Decu na terene“!

Majstori igre na „petoparcu“ su se okupili na kultnom novobeogradskom sportskom terenu.

Sportski tereni novobeogradske Osnovne škole „Jovan Dučić“ u Bloku 21 poznati su širom prestonicfe kao mesto okupljanja sportista, a istovremeno mnogi od njih su u svoje profesionalne vode uplovili upravo sa navedenog mesta.

I ovoga puta tereni u Bloku 21 bili su stecište sportista i istinskih ljubitelja sporta koji su došli da isprate majstore igre „na petoparcu“ koji su godinama unazad igrali upravo na poznatom školskom terenu.

Oko 300 okupljenih isratilo je majstore fudbala od `74. do `85. godišta. Bilo mnogo asova i sa velikog fudbala, ali naravno i sa malog koji se igrao svaki dan po ceo u školskom dvorištu. Neki od njih su kapiteni Dejan Kojić i Bane Banaldo Krizik, Janjić, Amir, Gica, itd.

Bilo je sjajnih poteza, driblinga i svega što krasi fudbal i njegovu lepotu.

Na kraju, možda i najmanje važno, rezultat je bio izjednačen 2:2, tako da je dogovoreno da se mora odigrati i revanš meč koji je zakazan za 14. septembar.

Glavni cilj je bio da se deci i mladima da pozitivan primer u bavljenju sportom i fudbalom, kao i zdravim načinom života i da im to ostane zauvek urezano kao druženje i razvijanje pozitivne atmosfere u Bloku 21, novobeogradskom bloku koji je iznedrio mnoštvo paklenih igrača kako u malom, tako i u velikom fudbalu.

Na kraju, deca su bila oduševljena, mnogobrojna publika je uživala u majstorijama igre na „petoparcu“ koju su pružili istinski majstori fudbalske lopte.

Prisutno je bilo i mnogo starijih sugrađana koji su se prisetili nekih starih dana na provedenih na ovom legendarnom terenu.

Nakon svega svi zajedno su poslali poruku:

– Sport je jedini pravi put za našu decu i omladinu i to je nešto na čemu svi moraju da imaju fokus. Decu na terene!

Tagovi

Pročitajte još: