SPREMA SE REKONSTRUKCIJA STAROG MERKATORA NA NOVOM BEOGRADU

JKP Gradske pijace pokrenulo je postupak obnove pijace Stari Merkator na Novom Beogradu.

Kako se može videti u projektu koji je na javnom uvidu, prodajni prostor u podrumu će biti pretvoren u garažu.

Povod za izradu urbanističkog projekat je zahtev investitora JKP ,,Gradske pijace’’ Živka Karabiberovića 3, Beograd kako bi se stvorili uslovi za izdavanje dozvole za rekonstrukciju objekta uz promenu sadržaja iz prodajnog prostora (površina pod tezgama) u zatvoreni parking na nivou -1 postojećeg objekat pijace, sa pristupom preko pristupnog puta – građevinske parcele PS, sve u skladu sa odredbama Plana generalne regulacije građevinskog područja sedišta jedinice lokalne samouprave – grad Beograd (celine I-XIX) prema kojem je utvrđena obaveza izrade urbanističkog projekta za ovu lokaciju.

Cilj izrade urbanističkog projekta je urbanističko-arhitektonska razrada lokacije uz definisanje načina povezivanja novoprojektovanog sadržaja na nivou -1 sa sadržajima pijace na ostalim nivoima koji se zadržavaju, navodi se u dokumentu.

Planirno je 48 parking mesta.

Projekat obuhvata deo katastarske parcele broj 252 i celu katastarsku parcelu br. 253 KO Novi Beograd ukupne površine oko 5150m2, a obnoviće se i fasadni elementi.

Kolski izlaz iz garažnog prostora je prema Ulici Palmira Toljatija, dok su evakuacioni izlazi u Ulici Aleksinačkih rudara i Bulevaru Mihajla Pupina.

Tagovi

Pročitajte još: