SPREMITE ŽIVCE, SUTRA KREĆU RADOVI! Ovi delovi Novog Beograda će biti najkritičniji

Sekretarijat za saobraćaj obavestio je građane o planiranim kapitalnim radovima.

Sekretarijat za saobraćaj obavestio je građane o planiranim kapitalnim radovima koji će se izvoditi na teritoriji grada Beograda, počev od 1. marta, a koji će značajnije uticati na stanje saobraćajne mreže.

Javno komunalno preduzeće „Beogradske elektrane“ u 2023. godini nastavlja radove na rekonstrukciji distributivnih toplovoda M1, M2 i M3 na teritoriji Novog Beograda.

Postojeći toplovodi su stari više od 40 godina i zbog lošeg stanja poslednjih godina dešavale su se havarije, zbog kojih je bez grejanja ostao veliki broj korisnika (oko 300 predajnih stanica).

Da bi se sprečile veće havarije i obezbedilo kontinualno snabdevanje postojećih potrošača, ali i priključenje novih, JKP „Beogradske elektrane” povećava kapacitet sa postojećeg toplovoda DN600 na DN800. Radovi su započeti 2020. godine, a planirani završetak na sva tri magistralna toplovoda je do kraja 2023. godine.

foto: Grad Beograd

Zato je odlučeno da će, u skladu sa vremenskim uslovima, radovi započeti 1. marta i to tako što će JKP „Beogradske elektrane” nastaviti radove na magistralnom toplovodu M2 u Ulici Milutina Milankovića i na M3 u Antifašističke borbe, a „Elektromreža Srbije” a. d. u Bulevaru despota Stefana, od Milana Kašanina prema Cvijićevoj ulici.

Iz ovog gradskog sekretarijata apeluju na vozače da poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju, a svi učesnici u saobraćaju mole se za strpljenje i razumevanje.

Tagovi

Pročitajte još: