Srušena poslednja kuća koja je kočila završetak projekta: Brza saobraćajnica Novi Beograd – Surčin uskoro gotova


Pregovori države sa vlasnicima nekoliko objekata u Vinogradskoj ulici na Novom Beogradu trajali su mesecima.


Brza saobraćajnica Novi Beograd – Surčin koja će omogućiti građanima ovog dela prestonice direktnu vezu sa auto-putem „Miloš Veliki“ trebalo bi da bude gotova do kraja marta, a pre nekoliko dana srušena je i poslednja kuća koja je kočila završetak projekta.

Pregovori države sa vlasnicima nekoliko objekata trajali su mesecima, a sada se došlo do dogovora, te se radovi na poslednjih nekoliko stotina metara saobraćajnice privode kraju.

– Ova važna magistrala trebalo bi da se otvori 31. marta, nakon čega će građani tog dela prestonice direktno moći da izađu na auto-put „Miloš Veliki“, umesto da idu putem Beograd – Šid, čime će se pravac rasteretiti. Kasnije će se graditi veza ulice Jurija Gagarina direktno ka auto-putu „Miloš Veliki“, kao i petlja Jakovo, koja će omogučiti da žitelji ovog dela grada, takođe, mogu da izađu direktno na auto-put – rekao je nedavno ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

Izgradnja počela u martu 2021. godine

Izgradnja brze saobraćajnice Novi Beograd – Surčin počela je krajem marta 2021, komercijalni ugovor potpisan je sa kompanijom „Čajna komjunikejšns konstrakšn kompani“, a njegova vrednost iznosi 70,5 miliona evra.

Nova saobraćajnica projektovana je za brzinu kretanja vozila od 80 kilometara na čas, ima po tri trake, razdelni pojas od pet metara, pešačke staze širine po dva metra i bankine.

 

Tagovi

Pročitajte još:

Free Porn