Šta očekuje Novobeograđane kada se ukloni stari Savski most?

Prvi radovi na najavljivanom tunelu od Karađorđeve ulice kod Ekonomskog fakulteta do Bulevara despota Stefana, prema najnovijim informacijama trebalo bi da krenu krajem aprila ili početkom maja.

Kako je naveo predsednik Privremenog organa grada Aleksandar Šapić „uspelo se u tome da se skrati metodologija izgradnje tog tunela“ i predviđeno je da prvi radovi počnu u Bulevaru despota Stefana.

Šapić je u toku obilaska nove deonice Bulevara Zorana Đinđića ukazao da će u budućnosti ulica Vladimira Popovića biti glavni bulevar koji će voditi preko kružnog toka, a zatim na sledeći kružni tok i desno na novi savski most i uključenje na budući tunel, piše eKapija.

On je napomenuo da je nedavno izgrađeni kružni tok u Vladimira Popovića izuzetno veliki iz razloga što je ideja da se ta ulica u nastavku takođe proširi za po još jednu traku.

„Trenutno radimo na tome da sledeća raskrsnica bude prohodna i da probijemo krak ka Brankovom mostu. Bitno je da dinamika radova bude takva da, kada počne da se uklanja Stari savski most, ta raskrsnica zapravo bude saobraćajni pravac do Brankovog mosta”, istakao je Šapić dodajući da je predviđeno da se koriste „šatl basovi“, koji bi omogućavali prelaz preko Brankovog mosta desno u Gavrila Principa, a potom do Nemanjine, odakle će tramvaji saobraćati normalno.

Šta bi ovo u praksi trebalo da znači za građane koji koriste javni gradski prevoz?

Čim krene uklanjanje Starog savskog mosta, jasno je da će odmah preko njega biti ukinut sav saobraćaj, a samim tim i javni gradski. Kako preko beogradskog toka Save postoji samo još jedan most preko koga mogu da prelaze tramvaji (Most na Adi), jedino logično rešenje je da se na njega preusmere tramvajske linije koje sada prelaze preko Starog savskog mosta. Ti tramvaji će potom ići kroz Savsku ulicu do ponovnog uključenja na redovnu trasu u Nemanjinoj.

Za putnike koji će bez tramvajskih linija ostati od zone novobeogradske železničke stanice i budućeg novog BAS-a pa do Nemanjine, po svemu sudeći biće uvedene privremene autobuske linije koje se u ovom slučaju nazivaju šatl. Ali, u praksi to bi trebalo da bude ništa drugo do klasičnih privremenih autobskih linija.

To privremeno, verovatno će trajati najmanje tri do četiri godine, ako ne i više. Uz to u ovoj saobraćajnoj računici, u tom periodu ne treba smetnuti sa uma i dodatne gužve koje će se stvarati u zoni Brankovog mosta i na njemu, a upravo zbog dodatnih autobuskih linija koje će preko njega prelaziti.

Nastavlja se proširenje novobeogradskih saobraćajnica

U toku obilaska završene deonice, odnosno produžetka Bulevara Zorana Đinđića, koja je spojena sa kružnim tokom u ulici Vladimira Popovića, Šapić je naveo da je bulevar Zorana Đinćića sada proširen do ulice Antifašističke borbe.

Tagovi

Pročitajte još:

Akücü akumyolda.com akücü akümyoldaİnci akü 60 amper inci akü 60 amper akumyolda.comAkü yol yardım olarak akü takviye ve değişimi hzmetleri sunuyoruz. akü yol yardım İngilizce Türkçe çeviri ingilizceturkce.gen.tr ile ingilizce türkçe çeviriAlçalan burç hesaplama sitesi hesaparaclari.com hesaparaclari.comTranslate to English with translatedict.com TranslateDictTranslate Spanish to English audio with spanishenglish.comTranslate Spanish to English audio with spanishenglish.comCalculatorcafe helps to calculate loans as a loan calculator.Calculatorcafe.com
antalya bayan escort
Free Porn