Stanari čuvene „Meander“ zgrade u novobeogradskom Bloku 21 dobili ponudu za ugradnju dodatne opreme

ZAHTEV stanara čuvene „Meander“ zgrade ili „Lamele“ u zaštićenom novobeogradskom bloku 21 da napokon dobiju liftove, pola veka posle useljenja, na korak je do realizacije.

Na nedavno održanom sastanku u JP „Gradsko stambeno“ dobili su preliminarnu ponudu da za oko pet miliona dinara po liftu i ulazu plate ugradnju. Mogli bi da računaju na period otplate od 10 godina i 10 odsto subvencije Grada.

Kako je za „Novosti“ rekao upravnik zgrade u Ulici Milentija Popovića 4 na Novom Beogradu Zoran Đukić, tri meseca od iniciranja inicijative ugradnje liftova, stigla im je prva ponuda.

– Ponuđena nam je varijanta da za iznos od četiri do pet miliona dinara otplatimo radove na 10 godina – objašnjava Đukić. – To bi bilo mesečno opterećenje za stanare u iznosu od 2.000 do 3.000 dinara, što je na sve račune koje imamo malo veća suma. U narednom periodu očekujemo da vidimo da li Grad može da nas subvencioniše u većem iznosu.

Ipak, s obzirom na to da zgrada ima 62 ulaza i isto toliko stambenih zajednica i upravnika, kako navodi Đukić, svaki će zasebno odlučiti da li želi lift:

– Neki su već doneli odluku i ušli u proceduru. Svaki ulaz ima u proseku oko 14 stanova, pa će se iznos deliti na taj broj i svaki ulaz plaća zasebno ugradnju. U pojedinim ulazima su se dogovorili da vlasnici stanova na višim spratova podnesu veći teret otplate.

Ipak, postupak ugradnje liftova u zgrade u kojima ih nije bilo, kako navode i nadležni i stanari mnogo je zahtevniji nego u slučajevima kada je neohodan samo remont.

– Većina ulaza ima svetlarnik i prostor pored stepeništa gde lifotvi mogu da se ugrade, a za ostale gde je drugačiji raspored stepeništa, tražiće se drugačije rešenje – navode stanari.

Pojedini ulazi koji su imali ugovor sa Vojnom ustanovom za održavanje zgrada i stanova trebalo bi da bude raskinut od 1. septembra, a da se nakon toga, sklope ugovori sa „Gradskim stambenim“.

Kako su „Novosti“ ranije pisale, godinu dana posle proglašnjenja zaštite Bloka 21, stanari su zatražili od gradske uprave da im pomogne u rešavanju nagomilanih problema, da dobiju liftove, kao i da povrate nekadašnji arhitektonski sjaj fasade, uz izradu besplatnog projekta i obnove cele fasade.

USELJENA DALEKE 1966. GODINE

MEANDER zgrada ima devet lamela i useljena je 1966. godine. Blok 21 koji zgrada čini proglašen je prostorno-kulturno-istorijskom celinom zajedno sa blokovima 22, 23, 24, 25, 26, 28, 29 i 30. Objekat je sa godinama propao, fasada se svakdonevno kruni i urušava.

Izvor: Novosti

Tagovi

Pročitajte još:

Akücü akumyolda.com akücü akümyoldaİnci akü 60 amper inci akü 60 amper akumyolda.comAkü yol yardım olarak akü takviye ve değişimi hzmetleri sunuyoruz. akü yol yardım İngilizce Türkçe çeviri ingilizceturkce.gen.tr ile ingilizce türkçe çeviriAlçalan burç hesaplama sitesi hesaparaclari.com hesaparaclari.comTranslate to English with translatedict.com TranslateDictTranslate Spanish to English audio with spanishenglish.comTranslate Spanish to English audio with spanishenglish.comCalculatorcafe helps to calculate loans as a loan calculator.Calculatorcafe.com
antalya bayan escort
Free Porn