Stanari solitera na Novom Beogradu s kog je pala terasa sada su na muci: Fasadu je potrebno kompletno urediti

Otkako je sedamdesetih godina prošlog veka izgrađen ovaj blok solitera, fasada ni na jednom nije sanirana.

Kada će biti sanirana fasada na soliteru u Bulevaru Mihajla Pupina 145, gde je u sredu uveče, sa 11. sprata pala terasa, još uvek nije poznato.

Stanari ove višespratnice bili su na sastanku sa predstavnicima Opštine Novi Beograd, gde su razgovarali o rešavanju ovog problema, jer je neophodna obnova spoljašnjosti celog solitera. Međutim, žitelji ove zgrade, kažu da nisu zadovoljni ishodom sastanka, te da će radove morati da plate iz svog džepa, pišu „Večernje novosti“.

Otkako je sedamdesetih godina prošlog veka izgrađen ovaj blok solitera, fasada ni na jednom nije sanirana. Pre dva meseca, dogodio se sličan incident kada je pala jedna manja terasa ali tada, kao ni u utorak, nije bilo povređenih. Prema rečima Dušana Jovanovića, upravnika zgrade sa koje se obrušila terasa, stanari nemaju novca da plate obnovu fasade solitera od 17 spratova.

Jovanović sada čeka da dobije izveštaje građevinske inspekcije i JP „Gradsko stambeno“, posle čega će se okupiti svi stanari i odlučiti šta će dalje.

„Moraće da se radi cela zgrada, ne možemo da krpimo deo po deo jer je već sve dotrajalo i pitanje je šta će se sledeće obrušiti. Ne smemo da rizikujemo da neko strada sledeći put. Fasada je jedna od najskupljih stavki kada se bilo šta zida. Nemamo predstavu koliko bi ovo moglo da košta, ali procenjujemo da bi moglo da bude između 150.000 i 200.000 evra. Mi taj novac nemamo“.

Radnici koje je angažovalo „Gradsko stambeno“ jutro posle incidenta postavljali su visoku i tešku ogradu kako bi obezbedili prostor, jer postoji opasnost od urušavanja dotrajale fasade. U oštećenom stanu na 11. spratu živi jedna starija žena i ona je nepovređena, a komšije sada brinu o njoj.

 

(Telegraf.rs)

Tagovi

Pročitajte još:

Free Porn