Stanična zgrada u Prokopu, pa stanovi u Novom Beogradu

Graditelj železničke stanice dobio od države novu parcelu, ali pre zidanja stambeno-poslovnog kompleksa mora u roku da završi objekat u „Beograd centru”

Kompanija „Rejlvej siti” koja kao partner države od letos zida železničku staničnu zgradu u Prokopu dobila je od države parcelu od 10.641 kvadratnog metra na uglu Omladinskih brigada i Milutina Milankovića u Novom Beogradu gde planira da gradi stambeno-poslovni kompleks od oko 38.000 kvadrata. To je zamenska parcela za zemljište u Ulici Stjepana Filipovića na Savskom vencu iznad Prokopa gde je „Rejlvej siti” prvobitno trebalo da podigne stambeno-poslovne kule, ali zbog protivljenja stanara tog naselja i javnosti od te lokacije investitor buduće zgrade železničke stanice i parkinga je krajem prošle godine odustao. Zemljište u Novom Beogradu koje mu je u međuvremenu dodeljeno bilo je u javnoj svojini.

– Republika Srbija krajem jula 2022. godine ispunila je obaveze preuzete okvirnim ugovorom o zajedničkoj izgradnji i prenosu prava na nepokretnostima i saglasno odluci vlade o utvrđivanju projekta izgradnje zgrade železničke stanice „Beograd centar”, parkinga i pratećih komercijalnih sadržaja u Beogradu kao projekta od javnog značaja, privrednom društvu „Rejlvej siti” doo Beograd prenela je katastarsku parcelu 1222/21 KO Novi Beograd (reč je o zemljištu na uglu Omladinskih brigada i Milutina Milankovića, prim. „Politike”) na ime ugovorenih radova na izgradnji stanične zgrade i pratećih sadržaja na lokaciji Prokop – navela je republička Direkcija za imovinu u pisanim odgovorima našem listu.

To znači da „Rejlvej siti” koji je za lokaciju u Novom Beogradu naručio urbanistički projekat, i on je na javnoj prezentaciji do 1. decembra u zgradi Gradske uprave u Ulici 27. marta 43–45, neće moći da gradi stambenu i poslovnu zgradu u Novom Beogradu dok ne podigne zdanje železničke stanice u Prokopu sa parkingom, što su i potvrdili u Direkciji.

Na gradilišnoj tabli za staničnu zgradu sa parkingom na Prokopu za koju je građevinska dozvola izdata početkom avgusta ove godine piše da je rok za završetak tih radova novembar 2023. Do tog datuma „Rejlvej siti” može relaksirano da pripremi svu tehničku dokumentaciju za stambeno-poslovni kompleks u Novom Beogradu i dobije sve dozvole za izgradnju tog projekta.

Tagovi

Pročitajte još:

Free Porn