Stefan – heroj nacije i Novobeograđana!

Da bude vatrogasac sanjao je još kao dečak, a u tome je uspeo uz trud i bezrezervnu podršku porodice i prijatelja. Ime vatrogasca Stefana Čiče nema ko nije čuo u prethodnoj godini, naročito kada je punilo novinske stupce kada ga je javnost proglasila herojem godine nakon što je u naručju izneo bebu iz požara na Novom Beogradu.Ovaj mladić je tek napunio 25 godina, a već može da se pohvali velikim brojem spasenih života.U borbu protiv vatrene stihije prvi put je ušao pre sedam godina, kada je radio kao dobrovoljac u vatrogasnom društvu „Matica Zemun“, a profesionalac je već 12 meseci.

Da bude vatrogasac sanjao je još kao dečak, a u tome je uspeo uz trud i bezrezervnu podršku porodice i prijatelja.- Naravno da mojoj porodici i prijateljima nije svejedno kada odem na neki požar, ali morate prihvatiti da je ovo veoma rizičan posao. Kad nešto volite, to je jače od vas i sve možete – navodi Čiča.Naš sagovornik kaže da on i njegove kolege od građana dobijaju određenu dozu poštovanja, kao i da ih mališani naročito vole.- Dolaze nam u vatrogasnu stanicu svaki dan. Sećam se da sam i ja baš tako, kao i oni, uživao gledajući te crvene kamione i plava svetla, i slušajući sirene – navodi on.Spasio ga iz požara, pa ga krstio

Kada buktinja uzme maha i kada su vatrogasci pod pritiskom zbog vremena, Čiča objašnjava da je neophodno da se dobro razmisli o svakom narednom koraku.- Svaka situacija je posebna za sebe. Potrebno je da ste svesni rizika u koji ulazite, ali i posledica od kojih strepite – naglašava on.Govoreći o 2021, hrabri vatrogasac kaže da se više puta našao u grotlu požara koji su buktali u Beogradu.Ipak, kako dodaje, jedan će mu posebno ostati u pamćenju.- Nikada neću zaboraviti požar u zgradi u Ulici Milutina Milankovića, kada su gorele elektroinstalacije. Tada sam, zajedno sa kolegom Danilom Bubanjom, spasao bebu iz višespratnice, u naručju sam je izneo ispred zgrade. Mališan je bio uplašen, a ubrzo posle toga smo ga predali majci, koja je takođe evakuisana – priča ovaj hrabri vatrogasac.Nekoliko dana posle toga, usledio je jedan važan poziv.- Dobio sam poziv od roditelja mališana da dođem kod njih na večeru i tada su me pitali da krstim Vuka. Rado sam to prihvatio i kumovao mališanu. Srećan sam, ponosan i srce mi je puno – ističe Čiča. O Kineskom tržnom centru prisećajući se požara koji je progutao Kineski tržni centar u Bloku 70, Čiča kaže da vatrena stihija bila i više nego opasna.

To je bila jedna velika intervencija. Pri samoj dojavi da gori objekat tog tipa bili smo spremni na sve, jer smo znali šta se sve unutra nalazi i koliko je to opasno. Odmorimo se minut-dva, popijemo vode i opet se vratimo da gasimo vatru. Širila se neverovatnom brzinom, ali mi smo timski to sve izneli i uspeli da je lokalizujemo – objasnio je on “Svi smo mi heroji“

Da je lakše biti hrabar udvoje, vatrogasac Čiča kaže da je to činjenica.

– Svi smo mi heroji! To je zasluga svih nas, jer ja požar ne mogu da gasim sam. Srećan sam jako. Godina 2021. će definitivno ostati zabeležena u mojoj karijeri. Ovo je jedan timski rad, jer ništa ne možemo sami, već zajedno – zaključio je naš sagovornik.

Blic

Foto: 24/7

Tagovi

Pročitajte još:

antalya bayan escort
Free Porn
Free Porn