STIŽE NOVI VOZNI PARK: Novobeogradskim ulicama kretaće se INOVATIVNA VOZILA – otkrivamo i kada!

Radnici Gradske čistoće vredno rade svaki dan i po temperaturama od preko 35 stepeni, ali i kada je minus, vetar i sneg. Oni izlaze na ulice našeg glavnog grada u kojima ima čak 35.000 kontejnera, kako bi grad bio čistiji i uredniji. Osnovna delatnost JKP „Gradska čistoća“ jeste održavanje čistoće javnih površina, odnošenje kućnog smeća, kabastog smeća, olupina automobila i građevinskog šuta i njihovo deponovanje, kao odvoz i deponovanje fekalnih materija, održavanje gradske deponije i sakupljanje sekundarnih sirovina.

U delokrugu „Gradske čistoće“ nalazi se deset beogradskih opština koje obuhvataju gotovo pola miliona domaćinstava, sa preko 25 miliona stambenog i više od 13 miliona kvadratnih metara poslovnog prostora.

U pitanju je mukotrpan posao imajući u vidu da radnici i mehanizacija redovno čiste 2.250 gradskih ulica, čija je površina oko 16,5 miliona kvadratnih metara, ali dobre vesti su da JKP „Gradska čistoća“ do kraja 2023. godine i tokom 2024. godine nabavlja veliko pojačanje.

Naime, sektor operative planira nabavku sledećih tipova vozila do kraja 2023. godine i tokom 2024. godine: Vozilo za sakupljanje i transport komunalnog otpada (42 komada), vozilo za pranje javnih površina (7 komada), vozilo za čišćenje javnih površina (7 komada), vozilo za odvoz i deponovanje fekalnih materija (1 komad), vozilo za čišćenje (uklanjanje) grafita (1 komad), vozilo za sakupljanje i transport otpada sa divljih deponija, kabastog otpada, rasutih materijala (3 komada).

Obnavljanjem voznog parka sa ukupno 61 vozilom u narednom periodu biće omogućeno efikasnije obavljanje osnovne delatnosti preduzeća, kao i drugih usluga koje preduzeće obavlja. U uslovima povećanog obima posla nova vozila će omogućiti povećanje stepena dostupnosti komunalnih usluga, veću pouzdanost i stabilnost kod pružanja komunalnih usluga, ali što je najznačajnije, bolji kvalitet pruženih usluga.

Kada su usluge u pitanju, građani treba da znaju da je odlukom o održavanju čistoće predviđeno da se svake prve subote u mesecu obavlja organizovano sakupljanje kabastog smeća. Tog dana Beograđani treba da ostave pored kontejnera neupotrebljive kabaste stvari, stari nameštaj, aparate za domaćinstvo i slično, a ekipe JKP „Gradska čistoća“ ga besplatno odnose.

(Espreso)

Tagovi

Pročitajte još:

Akücü akumyolda.com akücü akümyoldaİnci akü 60 amper inci akü 60 amper akumyolda.comAkü yol yardım olarak akü takviye ve değişimi hzmetleri sunuyoruz. akü yol yardım İngilizce Türkçe çeviri ingilizceturkce.gen.tr ile ingilizce türkçe çeviriAlçalan burç hesaplama sitesi hesaparaclari.com hesaparaclari.comTranslate to English with translatedict.com TranslateDictTranslate Spanish to English audio with spanishenglish.comTranslate Spanish to English audio with spanishenglish.comCalculatorcafe helps to calculate loans as a loan calculator.Calculatorcafe.com
antalya bayan escort
Free Porn