Strelci iz 11 zemalja na Internacionalnom prvenstvu na Novom Beogradu

Streljački savez Beograda će 11. i 12. decembra organizovati 46. internacionalno prvenstvo Beograda, gde će se više od 270 strelaca iz 11 zemalja nadmetati za medalje u „Belekspocentru”, saopšteno je iz Sekretarijata za sport i omladinu.

Osim srpskih strelaca, prijavljeni su i takmičari iz BiH, Bugarske, Hrvatske, El Salvadora, Grčke, Mađarske, Makedonije, Crne Gore, Slovenije i Ukrajine.

U subotu, 11. decembra, biće održan „Trofej Beograda”, pod pokroviteljstvom gradskog Sekretarijata za sport i omladinu, u konkurenciji juniorki, juniora, seniorki i seniora u gađanju vazdušnom puškom i pištoljem. Najuspešniji dobijaju specijalne diplome i medalje.

„Velika nagrada Beograda” u istim disciplinama na programu je u nedelju, 12. decembra. Svi takmičari učestvovaće u jedinstvenoj, seniorskoj konkurenciji. Pobednici u svakoj od četiri discipline biće nagrađeni zlatnom statuom „Beogradski pobednik”. Isti trofej, ali srebrni i bronzani dobiće i osvajači drugih, odnosno trećih mesta, navodi se u saopštenju.

Na takmičenju će srpski asovi biti predvođeni osvajačima olimpijskih medalja u Tokiju Damirom Mikecom (pištolj) i Milenkom Sebićem (puška), zatim Andreom Arsović (puška), Zoranom Arunović (pištolj). Na listi gostiju iz inostranstva su imena vrhunskih takmičara, između ostalih nadmetaće se Ištvan Peni (Mađarska), aktuelni evropski prvak vazdušnom puškom, kao i prvakinja planete vazdušnim pištoljem Ana Korakaki (Grčka).

„Trofej Beograda” u subotu počinje u 9 časova, a finalna takmičenja su na programu u 13.30 časova – puška, muškarci, u 15.30 časova – puška, žene, u 17.30 časova – pištolj, žene i u 19 časova – pištolj, muškarci. U juniorskoj kategoriji nema finala, konačan plasman se proglašava na osnovu kvalifikacionog dela takmičenja.

Satnica „Velike nagrade Beograda” je slična takmičenju „Trofej Beograda”, uz izmenjen redosled finala: u 13.30 časova – puška, muškarci, u 15.30 časova – puška, žene, u 17.30 časova – pištolj, muškarci i u 19 časova – pištolj, žene.

Tagovi

Pročitajte još:

Free Porn