Sud: Ugrenović nije znao da je Stefan ubio Žižića na Novom Beogradu i da je zato tražio brvnaru

Više javno tužilaštvo u Beogradu najavilo je da će se žaliti na ovu presudu

Viši sud u Beogradu u ponovljenom suđenju oslobodio je, u ponedeljak, Kraljevčanina Jovana Ugrenovića optužbi da je pomogao Stefanu Milašinoviću nakon što je ovaj ubio Luku Žižića 28. aprila 2022. godine u Bloku 44 u Novom Beogradu,.

On je optužen da je ubici za skrivanje iznajmio rođakovu brvanaru.

Sudija je navela da nema potrebe da sudsko veće insistira na osuđujućoj presudi kada je jasan stav Apelacionog suda, koji je ukinuo prvu presudu kojom je Ugrenović bio osuđen na godinu i po dana zatvora.

Više javno tužilaštvo u Beogradu najavilo je da će se žaliti na ovu presudu, jer su tražili da okrivljeni za pomaganje učiniocu nakon izvršenog krivičnog dela bude oglašen krivim i osuđen na tri godine zatvora.

Priznanje

Milašinović je na početku suđenja priznao da je ubio Žižića i rekao da se kaje zbog ubistva, dok na pitanja nije hteo da odgovara.

Ugrenović negirao je izvršenje krivičnog dela pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela. Ugrenović je optužen da je omogućio skrivanje osumnjičenom Milašinoviću koji se tereti za teško ubistvo. Milašinoviću na teret se stavljaju tri krivična dela teško ubistvo, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih naprava i izazivanje opšte opasnosti.

Milašinović 28. aprila prošle godine oko 18.50 sati na podmukao način lišio života Žižića, koji je sedeo u svom lokalu sa prijateljima, ne očekujući napad.

Optuženi je ušao u lokal, obučen u radnički kombinezon, sa hirurškom maskom na licu, kačketom na glavi i sa tamnim rukavicama, a potom je učtivo pitao svedoka V. Ž. koji je bio u šanku, inače brata Luke Žižića da li može da ode do toaleta, što mu je on dozvolio.

U toaletu se osumnjičeni zadržao 30-60 sekundi, nakon čega je napustio objekat, ali se vratio nakon nepuna dva minuta i prišao stolu za kojim je sedeo Žižić sa prijateljima, te je u njega ispalio najmanje sedam hitaca iz pištolja marke „Crvena zastava“, koji je nosio bez dozvole. Naneo mu je povrede glave, vrata i trupa, odnosno grudnog koša i desne natkolenice.

Uspeo je da pobegne sa lica mesta. Uhapšen je 5. maja prošle godine u kući u naselju Grdelica u Kraljevu, koje skrovište mu je obezbedio drugooptuženi Ugrenović koji je lišen slobode 13. maja prošle godine godine.

(Telegraf.rs)

Tagovi

Pročitajte još: